Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η παλαιά Δεξιά και οι εκρήξεις




Τις «καλύτερες» ρήσεις μερικών απ’ αυτούς που μίλησαν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τις έχασα – αλλά αυτά συμβαίνουν όταν παρακολουθείς φευγαλέα. Διαβάζοντας [και ακούγοντας] χθες τα ρεπορτάζ από τις εργασίες, διαπίστωσα ότι καλά είχαν βγει οι διαπιστώσεις για εμφυλιοπολεμικό κλίμα που «καλλιεργήθηκε» από μερικούς λεβέντες της πολιτικής. Αλλά έμαθα επιπροσθέτως τα εξής: ο κ. Μητσοτάκης, λ.χ., είπε σε μία αποστροφή του ότι θέλει να τελειώνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γι’ αυτά που κάνει αλλά και γι’ αυτά που πιστεύει. Οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι εννοούσε. Να τελειώνουν με τις ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό είναι ολοκληρωτικής κοπής απόφθεγμα, όποιες κι αν είναι οι ιδέες του αντίπαλου, όσο άγονες και άστοχες κι αν αποδεικνύονται για την προκοπή του τόπου.

Ο ασυγκράτητος Σαμαράς εξαπέλυσε ένα σύνθημα που το έχει λέει λανσάρει η Χρυσή Αυγή [είναι, λέει πάλι, στο σάιτ που έχει], που «ερμηνεύει» τις πράξεις και τις ημέρες της κυβέρνησης: «Χαβιάρι, φαγοπότι και Αρη Βελουχιώτη» – κάπως έτσι. Είπε επίσης ότι βλέπει πολλούς να συνωστίζονται στα κανάλια και να θρηνούν γιατί ηττήθηκε το ΕΑΜ. Απίστευτα πράγματα για ένα πρώην πρωθυπουργό. Το πώς η Ελλάδα είχε προτιμήσει για πρωθυπουργό αυτόν τον άνθρωπο, έστω για δύο μόνο χρόνια [«επί της δικής μου εποχής» έλεγε με έπαρση και φανατισμό γι’ αυτά τα δύο χρονάκια], μόνο εμείς κι η ψήφος μας το ξέρει. Να λέμε, ίσως, ευτυχώς που ήταν δίπλα του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και δεν του επέτρεπε πιθανώς να παρεκτραπεί; [Διότι ο λόγος του Σαμαρά μόνο εκτροπές υπαινίσσεται.]

Λοιπόν να εξηγηθούν οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, ειδικώς ο αρχηγός, που είναι λέει φιλελεύθερος, κεντροδεξιός, υπέρ της ανεκτικότητας και λοιπά [να μην είναι φούμαρα αυτά, καθώς και τα λοιπά]. Με τούτα και με ’κείνα έχει επικρατήσει στη Νέα Δημοκρατία η σκληρή Δεξιά, με Σαμαράδες, Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες, που καραδοκούν να αρπάξουν την εξουσία. Νομίζοντας δε πως είναι ante portas, δεν διστάζουν να χύνουν το δηλητήριό τους και το μίσος τους για μια πάλαι ποτέ Αριστερά. Ούτε ξέρουν τι τους συμβαίνει, ότι δηλαδή αυτή η Αριστερά είναι πολύ μικρή πια και εκτός εξουσίας, αλλά έτσι γαλουγήθηκαν φαίνεται, μέσα στο μίσος και τον φανατισμό. Τους ακούς και τρέμει η ψυχή σου. Σύγκρυο.

Επανάληψη: οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να τους υποβαθμίσει θεσμικά όσο είναι καιρός, εκτός εάν είναι δέσμιός τους, εκτός εάν η Δεξιά ποτέ δεν αλλάζει και όλα αυτά δεν είναι παρά μια θεατρική παράσταση εκ μέρους του Μητσοτάκη μόνο και μόνο για να κατακτήσει [με τη σειρά του] την εξουσία.

Υστερόγραφο: Ολοι καταδίκασαν την επίθεση στον Σκάι. Τι είπε όμως ο ιδιοκτήτης του; Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε πως ηθικός αυτουργός για την επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. Δεν τα ξέρει καλά. Οι συνάδελφοι εδώ ξέρουν· θεωρούν τον επιγραφόμενο ηθικό αυτουργό, αφού οι τρεις τελευταίες λέξεις στο προχθεσινό σχόλιο ήσαν οι εξής: Μακριά από εκρήξεις. Δεν με άκουσαν, φαίνεται...


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *