Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

11 νεκροί στη Γερμανία - ακροδεξιός ο δράστης



Οκτώ νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των τουλάχιστον δύο επιθέσεων που έγιναν αργά χθες βράδυ στο Χανάου στην Έσση, έξω από μπαρ με ναργιλέδες.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς έξω από το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της πόλης και πέντε στην περιοχή Κέσελσταντ..

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.   Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, τα θύματα βρίσκονταν έξω από τα συγκεκριμένα καταστήματα, ενώ η Ραδιοφωνία της Έσσης μετέδωσε πριν από λίγο ότι υπάρχει και τρίτο σημείο όπου διαπράχθηκε επίθεση, στο κέντρο της πόλης, καθώς και ένας ακόμη νεκρός. 

 Ο φερόμενος ως δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων στη Χανάου της Γερμανίας «βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του», ανακοίνωσε η αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ύποπτος για τη διάπραξη των επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 9 ανθρώπους ενώ άλλοι 5 τραυματίστηκαν σοβαρά, βρέθηκε «νεκρός μέσα στο σπίτι του».  

Ακροδεξιός ο δράστης

Στην κατοικία του βρέθηκε άλλο ένα πτώμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μαζί με τον δράστη, ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει στους 11. Το εύρημα έγινε από μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που αναπτύχθηκαν νωρίτερα στην πόλη.

Σύμφωνα με την Bild, δράστης είναι ο Γερμανός Τομπίας Ρ. και όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία έδρασε μόνος του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βίντεο - ομολογία του ίδιου του δράστη αποκαλύπτει πως τα κίνητρά του ήταν ξεκάθαρα ακροδεξιά.

Συγκεκριμένα σε κάποιο σημείο ο δράστης φέρεται να λέει ότι «συγκεκριμένοι λαοί που δεν μπορούν να εκδιωχθούν πλέον από τη Γερμανία, θα πρέπει να εξοντωθούν».


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *