Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Φταίει ο... ανυπάκουος λαός



Απείθεια στα νησιά, απέναντι στα… ΜΑΤ, υγειονομική απείθεια στην ηπειρωτική χώρα –απέναντι στην "κεντρική κυβέρνηση"- για το καρναβάλι, "Η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία" κινδυνεύει από την ανυπακοή, γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Η Καθημερινή» στο σημερινό κύριο άρθρο της.

 Όχι, δεν ευθύνεται η ευήθεια των κυβερνώντων που υποτίμησαν το προσφυγικό, που το είδαν μέσα από τα μαύρα ιδεολογικά τους ματογυάλια, καταργώντας το υπουργείο για την Μετανάστευση, για να αντιληφθούν την αναγκαιότητά του (οι "προετοιμασμένοι") μετά από επτά μήνες. Δεν ευθύνεται η καλλιέργεια από τη ΝΔ της ξενοφοβίας και του ακροδεξιού λαϊκισμού (έτσι προσέλκυσε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και τους διάφορους Μουτζούρηδες). Ευθύνονται, οι άλλοι, οι πολίτες!

Όχι, δεν ευθύνονται αυτοί, που τώρα φοβούνται το πολιτικό κόστος της μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, δημιουργώντας νησιά-φυλακές 25.000 προσφύγων. Ευθύνεται ο «απειθής», ο ανυπάκουος λαός!

«Τα τραύματα είναι νωπά-γράφει η «Καθημερινή». Η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία υπέφερε από ισχυρούς –«αντιμνημονιακούς»- κραδασμούς, που απείλησαν την ίδια την υπόστασή της μετά τη χρεοκοπία…». Έξοχος συλλογισμός! Η Ελληνική Δημοκρατία, σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν απειλήθηκε από τη χρεοκοπία (αλήθεια ποιος ευθύνεται γι’ αυτή;), αλλά από τους «αντιμνημονιακούς κραδασμούς», από τις αντιδράσεις των... ανυπάκουων πολιτών, αυτών που κλήθηκαν ως μη ώφειλαν να σηκώσουν το βάρος της χρεοκοπίας, να υποστούν μια άγρια λιτότητα, να χρεωθούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να σωθούν οι τράπεζες(που τελικά αφελληνίστηκαν), η ανεργία να φθάσει το 30%, να καταστραφούν εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, να φύγουν 300.000 νέοι, οι πιο μορφωμένοι, στο εξωτερικό… Και αυτός λαός επιπλήττεται τώρα γιατί τόλμησε να αντιδράσει, να «τραυματίσει» -λέει- την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία! Τον μέμφονται γιατί αντιδρά στους ερασιτεχνισμούς και την αβελτηρία και των σημερινών κυβερνώντων, που νόμισαν ότι η πολιτική έχει κενωθεί από την ουσία της και είναι μόνο επικοινωνία. Νόμισαν ότι τα ελεγχόμενα τηλεοπτικά κανάλια μπορούν να ελέγξουν την λαϊκή οργή, δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα πέραν της πραγματικής πραγματικότητας.

Τώρα μιλούν και για τα όπλα. Ναι, κάποιοι στα νησιά χρησιμοποίησαν όπλα. Ποιοι άραγε είναι αυτοί; Ας μην απορούν οι «μη ακροδεξιοί» της ΝΔ και ας ψάξουν εντός τους. Ας τους αναζητήσουν στα ακροδεξιά εθνικιστικά στοιχεία, στα μέλη των τοπικών ΚουΚλουξΚλαν, που οι ίδιοι εξέθρεψαν και τώρα φοβούνται. Είναι η ΝΔ που προσεταιρίστηκε το φασισμό και το ρατσισμό προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές. Είναι η ίδια που τροφοδοτεί με ρατσιστικά και εθνικιστικά ιδεολογήματα τον πληθυσμό της. Δυστυχώς, τώρα καλείται να λειτουργήσει με σοβαρότητα, αλλά είναι εγκλωβισμένη στον πρότερο άγριο λαϊκισμό της και πληρώνει τα επίχειρα. Δυστυχώς μαζί και η χώρα, δηλαδή ο "ανυπάκουος" λαός…








0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *