Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ένα παιδί λιποθύμησε από την πείνα, που χάθηκαν οι ευαίσθητοι;



Ένα 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα στη Ρόδο. Δεν θα το δείτε στα δελτία ειδήσεων. Δεν συνιστά καν είδηση. Κανείς δημοσιογράφος δεν θα νιώσει ντροπή. Κανείς αναγνώστης, κανείς τηλεθεατής δεν θα το μάθει. Αλλά και όταν το μάθουν, η συγκίνηση θα διαρκέσει μέχρι να κλείσουν οι κάμερες, μέχρι το επόμενο θέμα.

Ένα 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε μέσα σε φούρνο από την πείνα. Η μητέρα της άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος, γυρεύει απεγνωσμένα δουλειά για να μπορέσει να θρέψει τα δύο μικρά κορίτσια της(μονογονεϊκή οικογένεια). Τα ξενοδοχεία στη Ρόδο και παντού παραμένουν κλειστά και κανείς δεν γνωρίζει πόσα θα λειτουργήσουν και πόσοι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν.

Το απόγευμα της Δευτέρας (22-06-2020), η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε, σκέτο ψωμί για να φάει η μικρή. Το παιδί όμως, νηστικό όπως ήταν, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα.

Δεν είναι η μοναδική ιστορία. Η πείνα είναι ξανά εδώ. Η αξιοπρέπεια των ανθρώπων δοκιμάζεται και πάλι…  Ποιος θα φωνάξει για την πείνα; Ποιος θα μιλήσει για την αδικία; Που χάθηκαν πάλι οι ευαίσθητοι;  


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *