Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ξενοδόχοι: 1 στα 2 ξενοδοχεία παραμένει κλειστό



Το σύνθημα του restart για τον τουρισμό επιχείρησε να στείλει, χθες, από τη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως η κατάσταση είναι στην πραγματικότητα δύσκολη, τόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και για τα ξενοδοχεία. Αυτή τη στιγμή ένα στα δυο παραμένει κλειστό.

Πολλά μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα ετοιμάζονται να ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα  15 Ιουνίου, όμως η πλειοψηφία των ξενοδοχείων άνω των 50 κλινών μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο δεν θα ανοίξουν.

«Τα υπόλοιπα ξενοδοχεία προσανατολίζονται να ανοίξουν αρχές Ιουλίου, παρόλο που και ο Ιούλιος θεωρείται ένας τουριστικά χαμένος μήνας. Οι κρατήσεις είναι πολύ χαμηλές», αναφέρει μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο ίδιος εξηγεί πως τα ξενοδοχεία προετοιμάζονται αυτό το διάστημα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αναζητούν γιατρό αναφοράς. Την ίδια ώρα, όπως λέει, οι ξενοδόχοι δεν έχουν τελικές εγκρίσεις για κεφάλαια κίνησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.    


















0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *