Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Κύμα καταδίκης του κατάπτυστου νομοσχεδίου που σχεδιάζει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή για τις διαδηλώσεις.!



Σε ετοιμότητα να απαντήσουν στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που σχεδιάζει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή, βρίσκονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να καταθέσει το συγκεκριμένο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοσχέδιο», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «να περιορίσει και να βάλει στο γύψο το δημοκρατικό δικαίωμα της κοινωνίας να διαδηλώνει και των εργαζομένων να απεργούν».

«Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας.

«Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο, επιδιώκοντας να βάλει νέα εμπόδια στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται, να διαδηλώνουν και να απεργούν», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων υπ. Γεωργίας.

«Και αυτό το έκτρωμα-νόμο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις θα το κάνουμε κουρελόχαρτο», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

«Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν, το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να το βάλει στο γύψο», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

«Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στον γύψο», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων.

«Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει τον συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στον γύψο», επισημαίνουν συνδικάτα από το χώρο των Τροφίμων και Ποτών. Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Ν. Βοιωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας, το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις ΖΑΒΕΛ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»), το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «Δ. Κελαϊδίτης», το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Λάρισας.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να καταθέσει το συγκεκριμένο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό νομοσχέδιο» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

«Η συνδικαλιστική δράση αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι της Αστυνομίας», υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Ν. Αττικής.

«Προειδοποιούμε από τώρα αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ψήφιση του χουντικού τερατουργήματος για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος, του ταξικού εργατικού κινήματος θα τους υποχρεώσει να μείνει στα χαρτιά», αναφέρει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πάτρας.























0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *