Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Για το θεαθήναι


Όταν περισσεύει η αμετροέπεια και η υποκρισία στην πολιτική συμπεριφορά, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών της τρικομματικής κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών, για τη σύνταξη του πολυνομοσχεδίου-«σκούπα».
Επιλέγοντας την πολιτική του ανέξοδου εντυπωσιασμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε
κινήσεις καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα. Με τηλεφωνική παρέμβαση στον κ. Φ. Σαχινίδη, εμφανίσθηκε περίπου ως αυτόκλητος προστάτης των ασθενών κοινωνικών ομάδων, ζητώντας να γίνει από τώρα η μείωση στον ΦΠΑ εστίασης από το 23% στο 13%, αντί τον Ιούνιο. Φόρο που εκείνος επέβαλε!
Ο κ. Βενιζέλος παραποιεί βάναυσα την ιστορική αλήθεια. Συμπεριφέρεται σαν να είναι κάποιος αμέτοχος τρίτος, άσχετος με τη διακυβέρνηση του τόπου και με τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων τις οποίες στήριξε με κάθε τρόπο, είτε ως υπουργός είτε ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, έθεσε ζήτημα άμεσης έναρξης των συζητήσεων για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ωστόσο το θέμα αυτό δεν τόλμησε να το θέσει όταν η τρόικα ήταν εδώ και τα στοιχεία έδειχναν ότι η κατανάλωση πετρελαίου είχε μειωθεί κατά 70%, γεγονός που σημαίνει ότι ούτε οι Ελληνες ζεστάθηκαν το χειμώνα που πέρασε ούτε τα έσοδα του Δημοσίου αυξήθηκαν, όπως -εσφαλμένα- ανέμεναν.
Δικαίως, λοιπόν, οι κυβερνητικοί εταίροι αποκαλούν τις όψιμες πρωτοβουλίες του επικοινωνικά τρικ και φτηνά «πυροτεχνήματα». Γιατί, όσο και αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει πρόθυμος για «λεονταρισμούς», κατόπιν... εορτής βεβαίως, εκείνοι πιστεύουν, και δικαίως, ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει επί της ουσίας κανένα απολύτως θέμα με την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου-«σκούπα», που είναι απαραίτητο για να καταβληθεί η δόση.
Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συμπεριληφθούν στο ίδιο νομοσχέδιο οι προτάσεις του για καταπολέμηση της ανεργίας και για ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων. Είναι προφανές ότι η επίθεση «ευαισθησίας» του ΠΑΣΟΚ γίνεται με μόνο σκοπό να «καλλωπισθεί» το τρωθέν κοινωνικό του προφίλ. Γιατί εάν τις εννοεί πραγματικά, δεν έχει παρά να καταψηφίσει το ανάλγητο νομοσχέδιο, εάν οι προτάσεις του δεν γίνουν δεκτές. Θα το κάνετε, άραγε, κ. Βενιζέλε;

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *