Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σε πέντε δόσεις ο φόρος ακινήτων του 2013

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας

Picture 0 for Σε πέντε δόσεις ο φόρος ακινήτων του 2013
Σε πέντε δόσεις, αντί για τέσσερις που ζητούσε η τρόικα, θα εισπραχθεί, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, οφόρος ακινήτων, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής των ελεγκτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν, εκτός από τον φόρο ακινήτων, το δημοσιονομικό κενό και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας βρέθηκαν.

Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι η τρόικα δεν επέμεινε στη σύνδεση του ενιαίου φόρου με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ούτε απέρριψε την πρόταση του υπουργείου για τη θέσπιση 33 κλιμακίων.

Ο ενιαίος φόρος θα ισχύσει από το 2014 και δεν θα εισπράττεται πλέον από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πάντως, ο φόρος για το υπόλοιπο 2013 θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε πέντε δόσεις, αντί των τεσσάρων που ζητούσε η τρόικα.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τις προβολές δαπανών για το υπόλοιπο 2013 και το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει ομόλογο αξίας 2,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας θα έχει νέα συνάντηση με την τρόικα το απόγευμα της Τρίτης. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν τα τελευταία τεχνικά ζητήματα για τον ενιαίο φόρο.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *