Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Κρήτη και ΕΡΤ

Tης ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΛΦΙΕΡΗ*
Είναι ντροπή για την κυβέρνηση, τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους εκπροσώπους τους στην Κρήτη, που με την ανοχή τους βάζουν τελικά λουκέτο σε ό,τι κινείται και κάνουν μόνιμη κατάσταση το "μαύρο" στους ραδιοσταθμούς των Χανίων και του Ηρακλείου.
Στα Χανιά και στο Σέλινο η βελόνα ήταν μόνιμα κολλημένη στο δημόσιο ραδιόφωνο από τη δεκαετία του '50. Η είδηση έμπαινε πια στα σπίτια μας και είχαμε να πούμε περισσότερα το βράδυ στις Βεγγέρες.
Οι πράξεις αυτές της κυβέρνησης μας προσβάλλουν ως πολίτες, όταν μάλιστα καλούμαστε επί ποινή θανάτου να πληρώσουμε τους φόρους μας για τα δημόσια αγαθά που χάνουμε.
Πρέπει να αντισταθούμε και να σταματήσουμε τα εγκλήματα που συντελούνται σήμερα στην ελληνική κοινωνία.
Κλείνουν τους ραδιοσταθμούς, κλείνουν τα κέντρα υγείας, κλείνουν τα σχολεία και τα παραδίδουν όλα, αφού τα εξαθλιώσουν, στους κολλητούς και φίλους.
Εμείς, αλήθεια, τι περιμένουμε από την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας; Ας ξεκινήσουμε, επιτέλους, να λέμε μικρά όχι.
Προσωπικά, δεν πληρώνω ούτε ένα ευρώ στην κυβέρνηση της τρόικας, που καθημερινά με τις πολιτικές αποφάσεις διαλύει την κοινωνική συνοχή της χώρας μου και καταρρακώνει την αξιοπρέπειά μου.
Όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Όχι στο κλείσιμο των ραδιοσταθμών.
Η Κρήτη πρέπει να πει ένα δυνατό όχι και να ακυρώσει τους πολιτικούς σχεδιασμούς που την υποβαθμίζουν και την εξαφανίζουν από τον κοινωνικό χάρτη.
Οι δήμοι και η περιφέρεια σαν μια γροθιά ας μιλήσουν επιτέλους και να αρχίζουν σιγά σιγά να αποκρούουν την καταστροφή που συντελείται καθημερινά στη ζωή μας.
Έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη. Τους αρέσει που είναι δήμαρχοι και περιφερειάρχες σε νεκρό τοπίο; Αν ναι, ας συνεχίσουν αυτή τη Δυνατή Σιωπή τους.
Πρώην βουλευτίνα
alfieristella@gmail.com

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *