Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Μέισον: Έτσι εκβιάζουν την ελληνική κυβέρνηση οι Μέρκελ-Ντράγκι


Τον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας«εκβιάζουν» μία αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης καταδεικνύει ο δημοσιογράφος του Channel 4 Πολ Μέισον, παραπέμποντας σε ένα πρόσφατο άρθρο του Bloomberg. Ιδιαίτερες ευθύνες καταλογίζει δε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ  αλλά και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.
«Αν αγνοήσετε το κείμενο, τα διαγράμματα που παραθέτει το Bloomberg δείχνουν το τίμημα που πληρώνει η Ελλάδα στην προσπάθεια της Μέρκελ και του Ντράγκι να αλλάξουν την κυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός αναλυτής του βρετανικού μέσου μέσω twitter, «δείχνοντας» τα 6+1 διαγράμματα του αμερικανικού δικτύου που «ξεσκεπάζουν» την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες.
If you ignore the text, these Bloomberg charts show price Greece paying for Merkel & Draghi's regime change effort:
http://  
Όπως αναφέρει στο άρθρο του υπό τον τίτλο «Έξι διαγράμματα δείχνουν έξι μήνες οικονομικού ξεσκεπάσματος της Ελλάδας», η Ελλάδα ήταν σε ένα πρώιμο στάδιο οικονομικής ανάκαμψης όταν προκηρύχθηκαν εκλογές, η πορεία που ακολούθησε όμως απέδειξε πόσο εύθραυστη ή ανάκαμψη αυτή ήταν.
«Όσο ο χρόνος περνάει τόσο η ελληνική οικονομία θα βυθίζεται, και τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται για την Ελλάδα να πετύχει μία καλή συμφωνία», σημειώνει ένας οικονομικός αναλυτής στο  Bloomberg.
Ο χρόνος είναι χρήμα λοιπόν κι αυτό είναι κάτι που το ξέρουν καλά οι εταίροι της Ελλάδας. Στο κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργούν με αυτό τον τρόπο,  γίνεται σαφές αυτό που ο Πολ Μέισον σχολιάζει, ότι δηλαδή οι εταίροι καθυστερούν να λάβουν αποφάσεις για να μπορούν με τα στοιχεία που ακολουθούν να μας εκβιάσουν καλύτερα…
Τα διαγράμματα του εκβιασμού
Το πρώτο διάγραμμα δείχνει την πορεία του χρηματιστηρίου σε σχέση με διάφορα γεγονότα - σταθμούς.
Το δεύτερο διάγραμμα δείχνει την πορεία των οφειλών της κυβέρνησης.
Το τρίτο δείχνει την πορεία του ΑΕΠ και των επενδύσεων.
Το τέταρτο αποτυπώνει την πορεία του δείκτη ανεργίας.
Το πέμπτο διάγραμμα δείχνει την πορεία των επιτοκίων για έντοκα γραμμάτια 6μηνης διάρκειας.
Και τα δυο τελευταία διαγράμματα αποτυπώνουν την πτωτική πορεία των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες και την πορεία του τραπεζικού δείκτη στο χρηματιστήριο της Αθήνας.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *