Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πλήρως ευθυγραμμισμένος με τους δανειστές ο Σαμαράς: Το ΟΧΙ σημαίνει έξοδος από το ευρώ


Σε τηλεποπτικό μήνυμά του ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στην προεκλογική περίοδο, με όλα τα σενάρια καταστροφολογίας που εμπεριείχαν τα προεκλογικά σποτ της ΝΔ.
Παράλληλα, μετέτρεψε το ερώτημα του δημοψηφίσματος «σε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ και στην Ευρώπη», ακολουθώντας τη γραμμή που χάραξαν οι δανειστές. «Αυτό το μήνυμα διαμήνυσαν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης, ακόμα και οι σοσιαλιστές ηγέτες Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς» τόνισε με νόημα.
Η ρητορική του χάους συνεχίστηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως ένα «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα σήμαινε ανυπολόγιστη καταστροφή και για πολλά χρόνια.
Σταθμίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, ο κ. Σαμαράς προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας πως ΟΧΙ θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται συντάξεις και μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις, καθώς αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία, θα χαθούν τα ΕΣΠΑ και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων, και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή» και επανέλαβε ότι έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει και «κούρεμα» του χρέους, ούτε και «κούρεμα» στα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
«Το ΟΧΙ θα ήταν, επομένως, ανυπολόγιστη καταστροφή. Και για πολλά πολλά χρόνια. Το ΝΑΙ, αντίθετα, θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη» κατέληξε ο κ. Σαμαράς, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον... 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *