Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πολεμικό κλίμα εναντίον του Στουρνάρα

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η Έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο διοικητής της ΤτΕ. Την επέστρεψε ως «απαράδεκτη» η πρόεδρος της Βουλής. «Ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Να παραμείνει στις αρμοδιότητές του» τον κάλεσε ο Ν. Παππάς. Μήνυση θα καταθέσει η Ρ. Μακρή.

«Ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας»

«Με τη σημερινή του έκθεση για τη νομισματική πολιτική ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο ξεπερνά τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις και τα διαπραγματευτικά περιθώρια της Ελληνικής Κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Και προσθέτει: «Είναι απορίας άξιον πως συμβαίνει αυτό όταν υποτίθεται ότι ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος».

«Να μείνει προσηλωμένος στα καθήκοντά του»

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη να μείνει προσηλωμένος στα καθήκοντά του.

Μήνυση καταθέτει η Ρ. Μακρή

Η Ραχήλ Μακρή σε ανακοίνωσή της, κατηγορεί τον Στουρνάρα ότι προωθεί το Grexit και πως με τις δηλώσεις του διασαλεύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Για το λόγο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το πρωί της Πέμπτης θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του κεντρικού τραπεζίτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. 

Σκέφτεται περισσότερο ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, παρά ως κεντρικός τραπεζίτης

Ο Γιάννης Στουρνάρας σκέφτεται περισσότερο ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, παρά ως κεντρικός τραπεζίτης, υποστήριξε ο Αλέκος Καλύβης, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Νωρίτερα, Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, καταφέρονταν κατά της πρόεδρου της Βουλής με αφορμή την ενέργειά της να μην δεχθεί και να επιστρέψει ως απαράδεκτη την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *