Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΔΝΤ: Ληξιπρόθεσμη οφειλή και όχι χρεοκοπία η μη πληρωμή της δόσης στις 30 Ιουνίου


Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταβάλλει κανονικά τα 1,53 δισ. στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
«Η προσδοκία μας είναι ότι η πληρωμή της δόσης θα γίνει κανονικά» υποστήριξε ο Τζέρι Ράις, στο περιθώριο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να δούμε τι θα γίνει». Ο Ράις διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς η παράταση της προθεσμίας.
«Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τότε θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ» εξήγησε ο Ράις, ενώ αποσαφήνισε ότι η μη καταβολή της δόσης θα αποτιμηθεί ως ληξιπρόθεσμη οφειλή και όχι ως χρεοκοπία.
Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα.
«Οι τρεις θεσμοί παρουσιάζουν την ίδια κοινή θέση», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, το ΔΝΤ διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *