Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Μήνυμα Τσίπρα από την Αγ. Πετρούπολη προς τους Ευρωπαίους (video)


Μήνυμα προς την Ε.Ε. έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, λέγοντας πως οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρνώντας στις καταστατικές της αρχές και διακηρύξεις της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.
Όπως είπε, με εμμονή στις πολιτικές λιτότητας κάτι τέτοιο είναι αδύνατοκαι το ζήτημα είναι αν η Ε.Ε. θα ξαναδώσει χώρο στην ανάπτυξη σε πολιτικές αλληλεγγύης ή θα συνεχίσει σε πολιτικές αδιέξοδων προγραμμάτων.
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και «δεν λέγεται Ελλάδα, λέγεται Ευρωζώνη και αφορά την ίδια τη δομή της».
«Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αλλά είμαστε λαός της θάλασσας που ξέρει να βγαίνει από φουρτούνες και δεν φοβάται να ανοιχθεί σε καινούριες θάλασσες για να φθάσει σε νέα ασφαλή λιμάνια».


Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από τους υπουργούς Γ. Σταθάκη, Π. Λαφαζάνη, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχο, και Γ. Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *