Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, τόνισε ο Β.Φάιμαν



Την ανάγκη εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, με μια διατύπωση ότι αυτό θα είναι το επόμενο θέμα που θα τεθεί, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες πριν την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στις προτάσεις των πιστωτών για επιπλέον περικοπές στην Ελλάδα και ζητώντας να δοθεί στη χώρα μία ευκαιρία.

Είναι σημαντικό να παραδεχθούμε ότι έχουμε μπροστά μας αυτό το βήμα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι προτού υπάρξει ένα βιώσιμο χρέος δεν θα λειτουργήσουν οι επενδύσεις. 

Το θέμα αυτό πρέπει να προκύψει σε ένα επόμενο βήμα, μετά από μία απόφαση, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι στην Ελλάδα θέσεις εργασίας, επισήμανε.

Ο ίδιος δεν θέλει να κάνει, όπως σημείωσε, προγνώσεις για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης και ελπίζει ότι μια λύση θα βρεθεί ήδη σήμερα, «κάτι που θα ήταν το καλύτερο», και το αργότερο τη Δευτέρα ή έστω την Τρίτη, ενώ υπενθύμισε πως στην περίπτωση συμφωνίας, αυτή πρέπει να επικυρωθεί από τα Κοινοβούλια, αλλά και να έχει τη συναίνεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κριτική άσκησε ο αυστριακός καγκελάριος στις προτάσεις των πιστωτών για περαιτέρω περικοπές. «Αυτοί οι θεσμοί, με αυτά που λέγουν, δεν έχουν πάντα τη συγκατάθεσή μου», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα το 40% των ανθρώπων δεν έχουν πλέον καμία ασφάλεια ασθένειας.

Ακόμη, ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα (σ.σ. την οποία ο ίδιος μπόρεσε να διαπιστώσει κατά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα) είναι καταστροφική, προπάντων για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, και ο ίδιος θέλει, όπως τόνισε, στην Ευρώπη, η οποία τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, η ζωή να είναι υποφερτή και πλούσια σε ευκαιρίες.

Ο Βέρνερ Φάιμαν είπε δεν επιθυμεί να επιρρίψει ευθύνες, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει ενιαία Ευρωζώνη, η αλυσίδα είναι τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. 

«Γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να έχει μια ευκαιρία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *