Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πανελλαδική κινητοποίηση για αύριο: Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας

«Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας. Γκρεμίζουμε τη λιτότητα». Με αυτό το κεντρικό σύνθημα πολίτες που ήλθαν σε επικοινωνία μέσω του διαδικτύου, πολίτες που είχαν γεμίσει τις πλατείες σε όλη τη χώρα τα πρώτα δύο χρόνια των Μνημονίων συν-αποφασίζουν για νέο γύρο συγκεντρώσεων, πανελλαδικά, αύριο, Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα, με κεντρικό κάλεσμα -πού αλλού;- στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε πλατείες άλλων πόλεων.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία -αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα- ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας, να αποφασίζει για το μέλλον του. (...)
Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. (...)
Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους ότι το πείραμα απέτυχε. (...)
Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.
Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. (...)
Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές" καταλήγουν.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *