Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

«Αιδώς, Αργείοι» της Συγγρού


Το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, που χρησιμοποίησε δημοσιογράφους-μαριονέτες, της δικής του μαριονέτας, της ΝΕΡΙΤ, για να… πάρει συνέντευξη από τον εαυτό του, ανησυχεί για τη… χαμένη ανεξαρτησία της ΕΡΤ

Του Niko Ago
Μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, λίγες μόλις ώρες μετά την έναρξη του προγράμματος, η ΝΔ «κλαίει» επειδή χάθηκε η «ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη ΕΡΤ».
Η ΝΔ, όλο αυτό. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ολογράφως. Το κόμμα που διέπραξε την πιο φασιστική πράξη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, μετά τη Χούντα,βάζοντας λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση. Το κόμμα που, με αυτά που δεν έκανε αλλά κυρίως με αυτά που έκανε, κατρακύλησε την Ελλάδα στην 99η θέση παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου. Το κόμμα που περισσότερο από ποτέ και από οποιοδήποτε άλλο κόμμα στη Μεταπολίτευση, μέσω των συνεργατών του ίδιου του προέδρου τού, του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού της χώρας, συκοφάντησε, λασπολόγησε, απείλησε εν τέλει τόσους και τόσους δημοσιογράφους. Κρυφά, αλλά και ανοιχτά. Ο γράφων είναι ένας από αυτούς.
Το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, λοιπόν, που χρησιμοποίησε δημοσιογράφους-μαριονέτες, της δικής του μαριονέτας, της ΝΕΡΙΤ, για να… πάρει συνέντευξη από τον εαυτό του, ανησυχεί για την… χαμένη ανεξαρτησία της ΕΡΤ. Η ΝΔ, που έστειλε τα ΜΑΤ να κλείσουν τα μικρόφωνα της ΕΡΑ και να διώξουν τους δημοσιογράφους από τα στούντιο. Η ΝΔ, που έκανε αυτό που ούτε η Χούντα τόλμησε. Αδιανόητο αλλά, συνέβη.
Τα δήθεν «δάκρυα» που χύνει τώρα η Συγγρού, για την ανεξαρτησία της ΕΡΤ, λίγες μόλις ώρες από το ξεκίνημα, μοιάζουν με τους «λυγμούς» ενός στυγερού και αμετανόητου δολοφόνου. Που ενώ πίστεψε ότι σκότωσε τελεσίδικα το θύμα, οδύρεται επειδή έμαθε ότι ζει.
Αιδώς Αργείοι!…

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *