Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής και Eurogroup τη Δευτέρα για την Ελλάδα - Μαξίμου: Θετική εξέλιξη


Ως θετική εξέλιξη στον δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας θεωρούν στην κυβέρνηση την εσπευσμένη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα.
Τη σύγκληση της συνόδου ανακοίνωσε χθες το βράδυ στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ώρα να συζητήσουμε την κατάσταση της Ελλάδας στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο».
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει εν μέρει την πάγια στρατηγική της Αθήνας να μεταφέρει τις διαπραγματεύσεις από το επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων στο πολιτικό επίπεδο, ανάγοντας το ελληνικό ζήτημα πρωτίστως σε πολιτικό.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση επιδίωξε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης, και τώρα εργάζεται για την επιτυχία της συνόδου αυτής.
«Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου θα διαψευστούν», υπογραμμίζεται στην πρωθυπουργική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ».
Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την ίδια μέρα, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος σήμερα στη συνεδρίαση του Ecofin στο Λουξεμβούργο.
Την ανακοίνωσε έκανε ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επίσης, μέσω twitter. «Συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 στις Βρυξέλλες για να προετοιμάσει τη συνοδό της Ευρωζώνης».
Με καταληκτική, όπως έχουν δηλώσει οι θεσμοί, ημερομηνία την 30η Ιουνίου, Ελλάδα και πιστωτές ετοιμάζονται για την ύστατη μάχη με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *