Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λιου για «άμεση επίτευξη συμφωνίας»


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει άμεσα μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.
Σύμφωνα με τους Financial Times και τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ, ο Τζακ Λιου ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα την ανάγκη για έναν πραγματικό συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, καθώς όπως είπε «μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα συνεπάγεται άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομίας». 
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η πρόθεση της ελληνικής πλευράς για γεφύρωση των διαφορών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζακ Λιου ζήτησε με επιμονή ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τον κίνδυνο ναυαγίου. 
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ αναφερόμενος στο ζήτημα της Ελλάδας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως αυτό μπορεί να επιλυθεί πριν υπάρξουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Όπως τόνισε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να εστιάσουν στο πως θα επανακάμψει η ελληνική οικονομία με τρόπο που δεν θα «κλυδωνίζει» τις αγορές. 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *