Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Ο Τσίπρας στο δημοψήφισμα θα ψηφίσει όχι», απαντά το Μαξίμου στη νέα πρόταση Γιούνκερ‏



Νέα πρόταση από τη μεριά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας
ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να υπάρξει μία συμφωνία, πριν από τη …

λήξη του ελληνικού προγράμματος το βράδυ της Τρίτης! Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την είδηση, σημειώνει πως εξετάζει την πρόταση, αλλά υπογραμμίζει με νόημα και ιδιαίτερη προσοχή στη διατύπωση πως ο Αλέξης Τσίπρας στο δημοψήφισμα θα ψηφίσει “όχι”.

Η Κομισιόν προτείνει, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών που παρουσίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την Δευτέρα και περιέχει διορθώσεις ευνοϊκές για την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην νέα πρόταση περιλαμβάνεται και το θέμα του χρέους, στη βάση της απόφασης του Eurogroup του 2012.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο Γιούνκερ προτείνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό να απαντήσει με επιστολή του στη συγκεκριμένη πρόταση, τόσο στην Κομισιόν, όσο και στους Γερούν Ντάισελμπλουμ, Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ.Αμέσως μετά σύμφωνα με την πρόταση θα συγκληθεί το Eurogroup για να επικυρωθούν οι αποφάσεις και να δοθεί παράταση στην Ελλάδα, ενώ το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά με την προϋπόθεση η κυβέρνηση να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει “ναι”.

Από το Μαξίμου επιβεβαιώθηκε η είδηση πως πράγματι υπάρχει μία πρόταση από τη μεριά των θεσμών, την οποία η κυβέρνηση εξετάζει προσεκτικά. Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν, ωστόσο, πως ο Αλέξης Τσίπρας στο δημοψήφισμα θα ψηφίσει “όχι”, απορρίποντας ουσιαστικά την πρόταση.




 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *