Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ ΡΕ.!!


 γράφει η Λίλα Μήτσουρα

Μια λέξη, μια σπίθα. Δημοψήφισμα. Και το φυτίλι άναψε. Η ώρα σήμανε. Και οι μάσκες έπεσαν επιτέλους. Φοράμε τις ευθύνες μας μαζί με αυτές που αφορούν τα παιδιά μας και πάμε δυνατά να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ! Όχι στην σκλαβιά, όχι στην υποτέλεια, όχι στο σκυμμένο κεφάλι. ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ!

Ενώπιος ενωπίω λοιπόν, με τους εαυτούς μας πρωτίστως, τις αξίες μας ,τα πιστεύω μας, τις αρχές μας. Και κυρίως με τα όνειρα μας. Καμία πολιτική ιδεολογία δεν είναι πάνω από αυτά. Υπέρτατη αξία η ελευθερία. Και αυτή θέλουν να την κάνουν ποδόμακτρο για τα ποδαράκια τους. Ξένοι και μη. Και οι μη ξένοι είναι αυτοί που η ταυτότητα τους γράφει τυπικά και μόνο, Έλληνας".

Είναι οι πουλημένοι για σαράντα αργύρια που σκύβουν το κεφάλι και λένε ναι σε όλα. Που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας μας δίχως συνείδηση, δίχως ντροπή. Είναι οι δωσίλογοι που έρχονται και τρομοκρατούν σήμερα και πανικοβάλλουν τον λαό με το πρόσχημα ότι μας αγαπούν. Από αγάπη μας πούλησαν. Από αγάπη μας παρέδωσαν σκλάβους στα ευρωπαϊκά παζάρια. Από αγάπη μας ξεφτίλισαν, μας ξεπαράδιασαν, μας έβγαλαν άστεγους στους δρόμους, μας αυτοκτόνησαν......

Από αγάπη για την τσέπη τους και τη ζωή τους. Και από αυτή την αγάπη επικροτούν χειροκροτούν τους δυνάστες δανειστές. Οι ζωές μας απέναντι στη ζωή τους. Αυτοί κινδυνεύουν και προσφέρουν εμάς θυσία. Μαζί με την χώρα που τους γέννησε. Τρομοκρατήθηκαν με το άκουσμα της λέξης ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και μόνο. Ποιός μπορεί άραγε να τρομοκρατηθεί και γιατί, με την ανώτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας??

Και ποιοί από μας, τον απλό λαό λέει ναι στα μέτρα των δανειστών? με ποιό σκεπτικό άραγε? Και καλά οι δυνάστες δανειστές θέλουν να μας εξαφανίσουν ως λαό ,αυτοί πώς μπορούν να συμφωνούν με αυτό? Πώς γίνεται να ψηφίσουν ναι να τους κόψουν την σύνταξη? Ναι να αυξηθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ναι να καταστραφεί ο τουρισμός και η αγροτιά, τα μόνα πλέον που έχουμε για να αναπτυχθούμε.

Έχουμε πόλεμο!!! Και τα όπλα τους είναι δυνατά. Έχουν με το μέρος τους  πουλημένους δημοσιογράφους ,δωσίλογους πολιτικούς, κοιμισμένα μυαλά....
Τρομοκρατούν, εκφοβίζουν, απειλούν. Διχάζουν!!! Γιατί?? Γιατί ήρθε η ώρα του λαού να μιλήσει!!! Και τον λαό τον φοβούνται .Τον λαό που δεν φοβάται να πει ΟΧΙ!!!! Τον λαό που λέει ότι για την ζωή του αποφασίζει αυτός!!!! Φοβούνται αυτόν που  τα έχασε όλα, του τα άρπαξαν όλα ,του πήραν τη ζωή κυριολεκτικά και μεταφορικά, φοβούνται αυτόν που δεν έχει να χάσει τίποτα άλλο.

Μετρήσαμε πολλές απώλειες. Κλάψαμε νεκρούς, βλέπαμε τους άστεγους να πληθαίνουν, ανθρώπους να ξεφτιλίζονται σε ουρές συσσιτίων, ανέργων. Ανθρώπους να πεθαίνουν στην ψάθα μην έχοντας δικαίωμα ούτε στο θάνατο. Χάσαμε την αξιοπρέπεια μας. Θέλουν να μας στερήσουν την ελευθερία μας, να μας πάρουν την πατρίδα. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Ως ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!!!!

Έφτασε η ώρα να φωνάξουμε για άλλη μια φορά ΟΧΙ!!! Σε τούτον τον πόλεμο τον ύπουλο ,που όλοι είναι εναντίον μας, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημά μας.Να δείξουμε ότι αντέξαμε να χάσουμε υλικά αγαθά αλλά όχι τις αξίες μας. Αντέξαμε υπομονετικά, ίσως παραπάνω από όσο έπρεπε, εξευτελισμό και εμπαιγμό από όλους .Την προδοσία όμως όχι δεν την αντέχουμε. Υπέρτατη αξία η αγάπη. Η αγάπη για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Αφήνουμε πίσω μας τους ανεύθυνους κιοτήδες, τους ευθυνόφοβους, τους προδότες, τους ανθέλληνες. Προχωράμε μπροστά με μοναδικό μας όπλο την ψυχή. Είμαστε πολλοί, είμαστε μαζί. Θα τα καταφέρουμε!!!!!
Μια λέξη, μια σπίθα και το φυτίλι άναψε. Δημοψήφισμα.

Λέμε όχι στον διχασμό!

Λέμε οχι στους προδότες!

Λέμε όχι στην υποτέλεια!

Λέμε όχι στην σκλαβιά!!!

ΟΧΙ ΡΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *