Γράφει η Παναγιώτα Μπλέτα (συγγραφέας)*
Πολλές οι δημοσκοπήσεις και τα καίριο ερώτημα πάντα ίδιο.
Ναι ή Όχι στο ευρώ. Και οι απαντήσεις πλειοψηφικά υπέρ. Τόσο πλειοψηφικά, που πλέον έχει ξεπεραστεί και το ίδιο το ερώτημα…
Ένα μόνο θέμα εκκρεμεί , το οποίο αποτελεί και την ουσία ενός ερωτήματος, που στην επιφάνεια του λειτουργεί παραπλανητικά.
Ναι στο ευρώ, αλλά σε ποιο ευρώ…
Ποια συμφωνία είναι εκείνη που θα ισοσταθμίσει το ευρώ της Ελλάδας με το ευρώ της Γερμανίας, τις εμπορικές συναλλαγές της Ελλάδας με τις εμπορικές συναλλαγές της Γερμανίας, τη ζωή στην Ελλάδα με τη ζωή στη Γερμανία, τους μισθούς της Ελλάδας με τους μισθούς της Γερμανίας , τις συντάξεις της Ελλάδας με τις συντάξεις της Γερμανίας;
Για το κόστος ζωής δεν θα πω, γιατί αυτό είναι ήδη ισοσταθμισμένο, αν όχι μεγαλύτερο στην Ελλάδα σε κάποια αγαθά και όλα αυτά χάρη στην ευγενική χορηγία της Ευρωπαικής Ένωσης, που μας επιτρέπει τις εισαγωγές από τις αδερφές χώρες και κυρίαρχα από τη Γερμανία, προκειμένου να αναπτύσσεται η οικονομία της πλεονασματικά…
Ποια συμφωνία είναι εκείνη που θα επιτρέψει την Ελλάδα να ανταπεξέλθει πραγματιστικά στο χρέος της, κάνοντας το βιώσιμο;
Ποιά συμφωνία είναι εκείνη που θα επιτρέψει δίκαιους φόρους, που θα αφήσουν την ανάπτυξη να αναπνεύσει και θα ανακατανείμουν τα εισοδήματα ωφελώντας τα φτωχότερα στρώματα , που σήμερα αποτελούν τη μεγαλύτερη στοιβάδα της ελληνικής κοινωνίας;
Ποια συμφωνία είναι εκείνη που θα βάλει τέλος στην κερδοσκοπία εις βάρος των υπόλοιπων λαών μέσα στην Ευρωπαική Ένωση;
Ποια συμφωνία είναι εκείνη που θα μας κάνει να υπολογίζουμε την Ευρωπαική Ένωση, ως την ευκαιρία της χώρας για ανασυγκρότηση της οικονομικής και κοινωνικής της δομής;
Αν όλα αυτά τα ερωτήματα εκτεθούν σε μια δημοσκόπηση, τότε θα βγάλουμε αδιαφιλονίκητα συμπεράσματα για το τι πραγματικά ζητά ο λαός.
Και αυτή την δημοσκόπηση θα έπρεπε να την έχει διεξάγει η ίδια η Ευρωπαική Ένωση σε όλες τις χώρες μέλη για να έχει μια πλήρη εικόνα για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής που ασκεί, καθώς και για την συνδεσιμότητα της με τη Δημοκρατία…
Αυτή τη δημοσκόπηση θα την διεξάγει ο ίδιος ο λαός όμως, όταν υπολείπεται το πολιτικό σύστημα ή η επιστήμη.
Τότε μόνο μπορεί με ασφάλεια να απαντηθεί το ερώτημα «Ναι ή Όχι στο Ευρώ» και όχι μέσα από τους καναλοφωνούντες βολεμένους , που δεν δίνουν όχι ευρώ ούτε δραχμή για τον υπόλοιπο λαό που βασανίζεται…
Το “UNFUCK GREECE” κατεβαίνει στο Σύνταγμα, στη «Δημοσκόπηση του Λαού», την Τετάρτη 17 Ιουνίου, και ώρα 19:30μμ , όπως κατέβηκε και το Φεβρουάριο και έγινε παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης.
Σας καλώ όλους να είστε εκεί.
* Η Παναγιώτα Μπλέτα γεννήθηκε στην Λακωνία ενώ μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Σπούδασε στη Νέα Υόρκη: ΜΒΑ - Μεταπτυχιακός τίτλος στη Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων, New York Institute of Technology BSc Marketing-Management - Πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing, City University of New York Δραστηριοποιήθηκε έντονα στο χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης όπου και διακρίθηκε: Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου - Πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Πολιτισμού και Ανάπτυξης στο Δήμο Χαλανδρίου, Δημιουργία πρώτου Δημοτικού Κ.Ε.Π. στην Ελλάδα –Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου, Υποψήφια Νομάρχης -Nομός Λακωνίας- Επικεφαλής Νομαρχιακής Παράταξης - Δημιουργία πρότυπου Newsletter, που αφορούσε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα σε σχέση με την Περιφέρεια και συνέβαλλε ουσιαστικά στην απορρόφησή τους. Συνεργάστηκε επαγγελματικά με μεγάλους ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των call centers, έρευνας, επικοινωνίας, εκπαίδευσης, καθώς και εστίασης αναλαμβάνοντας υψηλές διοικητικές θέσεις: Σχεδίασε και υλοποίησε projects με σημαντικά ωφέλιμη αξία για το Ελληνικό κοινό – Γραμμή Ενημέρωσης σεισμόπληκτων 0800-18000, Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών 1464 κτλ Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αρθρογραφία και τη συγγραφή. Έχουν εκδοθεί: το πολιτικό βιβλίο «ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», το οικονομικό δοκίμιο «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» και τρεις ποιητικές της συλλογές «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ», «UNFUCK THE WORLD» (έχει εκδοθεί και στα αγγλικά) και «ΓΥΜΝΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ».
Email : bletas.p1@gmail.com - Facebook/Twitter: Panagiota Bletas
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου