γράφει ο Γιώργος Καρελιάς
«Ως προς το Ασφαλιστικό, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη, κατά τις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να χαρακτηρισθεί διεξοδικός ουσιαστικός διάλογος, με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα».
Σε αυτές τις 42 λέξεις της ανακοίνωσης της Προεδρίας της Δημοκρατίας αποτυπώνεται η «επιχείρηση κοροϊδία» των Ελλήνων πολιτών, την οποία οργάνωσε ο Πρωθυπουργός, συναινούντος του Προέδρου της Δημοκρατίας και στην οποία συνέπραξαν, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν (;), οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Μήπως υπερβάλλουμε; Ας δούμε τη σειρά των γεγονότων:
- Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να συγκληθεί η σύσκεψη, για να αποσπάσει τη συναίνεση των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης και να προχωρήσει στην επίλυση του Ασφαλιστικού, δηλαδή στη λήψη επώδυνων μέτρων.
- Οταν είδε ότι εκείνοι δεν ήταν διατεθειμένοι να συναινέσουν, ο Αλέξης Τσίπρας το γύρισε στον τσάμικο (ή στον καλαματιανό -από την Καλαμάτα κατάγεται ο Πρόεδρος). Δηλαδή, απείλησε τους αρχηγούς ότι θα τους καταγγείλει ως υπονομευτές, επειδή αρνούνταν να συνυπογράψουν κοινή ανακοίνωση εναντίον της μείωσης των συντάξεων! Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού. Κάλεσε τους αρχηγούς στη σύσκεψη για να μοιραστούν μαζί του το κόστος των μέτρων (αλλιώς η λέξη «συναίνεση» χάνει κάθε νόημα) και στο τέλος τούς ζήτησε να πέσουν όλοι μαζί ηρωικώς και φωνάζοντας «ΟΧΙ, δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις»!
- Οι αρχηγοί, υπό τον φόβο ότι ο κ. Τσίπρας θα τους καταγγείλει ως εχθρούς του λαού, συνυπέγραψαν τις 42 λέξεις που προτάξαμε σ’ αυτό το κείμενο.
- Συνυπέγραψαν μεν, αλλά τη ρετσινιά του «υπονομευτή» δεν τη γλίτωσαν. Ο κ. Τσίπρας τους την κόλλησε στο άψε- σβήσε.
Τόσες ώρες σπαταλήθηκαν για να βρεθούν αυτές οι 42 λέξεις, που η ανάγνωσή τους δεν οδηγεί σε κανένα συμπέρασμα. Θα μειωθούν οι συντάξεις; Η ανακοίνωση λέει ότι «στόχος» είναι μη μειωθούν. Αλλά αμέσως μετά λέει ότι ο στόχος της μη μείωσης πρέπει να ενταχθεί «στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα».
Και οι δεσμεύσεις αυτές λένε «μείωση». Αλλωστε, στον προϋπολογισμό αναφέρεται και το ύψος του ποσού που πρέπει να εξοικονομηθεί.
Μάλιστα, ένας από τους αρχηγούς, ο Βασίλης Λεβέντης, αφηγήθηκε χτες μια χαριτωμένη στιχομυθία, που έχει σχέση με όλα αυτά. Ρώτησε -είπε- τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο: «Μα, γιατί να συνυπογράψουμε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, αφού η μείωση έχει ήδη αποφασιστεί;». Και ο Πρόεδρος, κατά τον κ. Λεβέντη, του απάντησε: «Δεν λέμε ότι δεν θα μειωθούν. Ευχόμεθα να μη μειωθούν»!
Ακριβώς αυτό που λέει η ανακοίνωση, με τις 42 λέξεις, την οποία ο Πρόεδρος συνέγραψε. Ενα ευχολόγιο κοροϊδίας, το οποίο τους άφησε όλους (;) ικανοποιημένους. Τον κ. Παυλόπουλο διότι εξέδωσε ανακοίνωση. Τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι μετρ του είδους: άλλα λέει, άλλα εννοεί κι άλλα εφαρμόζει. Τώρα λέει ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, για να τις μειώσει αύριο «στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα». Και οι αρχηγοί συνέπραξαν, για να μην κατηγορηθούν ως «υπονομευτές» (και κατηγορήθηκαν)!
Μετά από όλα αυτά, μπορεί να υπάρχει καλόπιστος και νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι η σύσκεψη έγινε για να βρεθεί «συναίνεση»;
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου