Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Παπανδρεϊκοί σε θέσεις-κλειδιά

Την προσπάθεια οργανωτικής και πολιτικής ανασύνταξης συνεχίζει και εντός της χριστουγεννιάτικης περιόδου η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που θέλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα το 2016, εικάζοντας βασίμως ότι το προσεχές έτος θα φέρει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η Φώφη Γεννηματά, η οποία ουδέποτε έκρυψε ότι επενδύει στην επαναπροσέγγιση με τα στελέχη και τους ψηφοφόρους που είχαν ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, προχωρεί στην αξιοποίηση των προσώπων αυτών που έχουν επιστρέψει και στηρίζουν το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Μάλιστα, το άνοιγμα στους παπανδρεϊκούς που «γύρισαν σπίτι τους», κατά τη φρασεολογία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «γενναίο» και περιλαμβάνει την τοποθέτησή τους σε θέσεις-κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό που σε αυτή τη φάση αναδιοργανώνεται.
Πρόκειται -σύμφωνα με κομματικές πηγές- για στοχευμένες κινήσεις, οι οποίες αποσκοπούν να σηματοδοτήσουν το μήνυμα της διεύρυνσης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου και της επανένωσης με τον κόσμο και το πολιτικό προσωπικό «που έτσι κι αλλιώς ήταν σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ».
Επιπλέον, συνιστούν απάντηση στα κακεντρεχή σχόλια που θέλουν το εγχείρημα να έχει περιορισμένη απήχηση και να εξαντλείται προς το παρόν στη σύμπραξη με τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και τυπικά ο ορισμός του Θάνου Μωραΐτη, πρώην υπουργού επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου και σφοδρού πολέμιου της στρατηγικής του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο πόστο του γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.
Η αρμοδιότητα αυτή κρίνεται ιδιαίτερα κομβική, καθώς αφορά την προβολή των θέσεων του κόμματος και άρα απαιτεί πρόσωπο με εμπειρία που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης της ηγεσίας.
Ο κ. Μωραΐτης καλείται να αναλάβει έναν τομέα που είναι «ακέφαλος» από το καλοκαίρι, έπειτα δηλαδή από την παραίτηση του Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος εξελέγη βουλευτής Αχαΐας και έκτοτε ακούγονται εσωτερικά στη Χαριλάου Τρικούπη διάφορες φωνές και γκρίνιες περί υποτονικής επικοινωνιακής διαχείρισης.
Στη θέση του γραμματέα του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αξιοποιηθεί ο πρώην βουλευτής Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές είχε ενταχθεί συμβολικά στη λίστα Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ στον αντίστοιχο Τομέα Παιδείας τοποθετήθηκε ο επίσης παπανδρεϊκός Αγγελος Τόλκας.
Επικεφαλής στη Γραμματεία Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σχέσεων τέθηκε τέλος ο πρώην βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος είχε τηρήσει στάση ουδετερότητας στον εμφύλιο πόλεμο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ πριν από ένα χρόνο.
Το οργανόγραμμα
Στο μεταξύ, στο ίδιο πλάνο της διάρθρωσης του κομματικού οργανογράμματος, ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μανώλης Οθωνας, προορίζεται για νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, η εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης θα αποκτήσει και γυναικεία έκφραση, αφού αναπληρώτρια του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη θα αναλάβει η Νάντια Γιαννακοπούλου.
Χθες, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον γραμματέα Στέφανο Ξεκαλάκη πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με επίκεντρο τα προβλήματα της περιοχής της ευρύτερης Δυτικής Αττικής ενόψει κατάρτισης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα παρουσιαστεί μετά τις γιορτές από τη Φώφη Γεννηματά.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *