Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Προς τον ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ της δημοσιογραφίας Γιώργο Τράγκα



Γιώργο Τράγκα, επειδή προχθές βγήκες μαινόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή, εξ αιτίας του εξώδικου που έστειλε σ' εσένα και στη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού που δουλεύεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παριστάνοντας τον αδίκως διωκόμενο και το θύμα - ενώ είσαι στυγνός θύτης - έχω να σου πω τα εξής:
Οι ραδιοφωνικές εκπομπές σου δεν είναι ούτε δημοσιογραφικές ούτε πολιτική σάτιρα. 
Είναι αχαλίνωτα ξεσπάσματα, εν μέσω πληθώρας κουραστικών διαφημίσεων και ουρλιαχτών, ενός υστερικού που χρήζει ψυχονευρολογικής εξέτασης και θεραπείας· είναι εξεμέσεις ενός μανιακού άπληστου, που ωρύεται χωρίς ηθικές αναστολές, χωρίς ιερό και όσιο, και όποιον πολιτικό βάλει στο μάτι τον εξοντώνει. Και τον εξοντώνει όχι μόνο επειδή δεν κάνει καλά τη δουλειά του, ή επειδή φαντάζεται ή έχει πληροφορίες ότι δεν θα ενεργήσει σωστά και δίκαια στο μέλλον, αλλά επειδή η Φύση τον έπλασε με χαρακτηριστικά που δεν γουστάρει ο ίδιος.

Τούτο το τελευταίο, Γιώργο Τράγκα, δηλαδή το να ειρωνεύεσαι, να μειώνεις, να λοιδορείς και να ξεσκίζεις την προσωπικότητα ενός ανθρώπου που δεν γουστάρεις, γελοιοποιώντας ακόμη και τα φυσικά χαρακτηριστικά του για τα οποία δεν ευθύνεται, δεν το κάνουν ούτε τα πιο εκφυλισμένα αλητάκια του δρόμου.

Αυτός είσαι Γιώργο Τράγκα: Ένα δημοσιογραφικό απόστημα, ένας χυδαίος, ένας μανιακός που ξεπέφτεις καθημερινά στη συνείδηση των όποιων συνετών πολιτών αντέχουν ακόμη και επιμένουν ν' ακούν την υστερική ραδιοφωνική εκπομπή σου, επειδή σπέρνεις μέσα στα βοθρολύματα της χυδαιότητας και κάποιες αλήθειες. Ωστόσο, ακόμη και μ' αυτές τις αλήθειες, η απάνθρωπη συμπεριφορά σου δεν δικαιολογείται και δεν εξαγνίζεσαι. Συγχρόνως, με τις εκφυλισμένες εκπομπές σου διαφθείρεις ακόμη περισσότερο εκείνους τους ακροατές που δεν έχουν ηθικά ερείσματα, αναμοχλεύοντας τα καταστροφικά για τη χώρα μας πολιτικά μίση και πάθη.

Είσαι υπερήφανος γι' αυτόν τον ηθικό ξεπεσμό στα 68 σου χρόνια και την διαβρωτική συμβολή σου στην κοινωνία, Γιώργο Τράγκα;
Ίδιος ήσουν, δυστυχώς, και πολύ παλιότερα, στα νιάτα σου, τότε που είχες αναλάβει εργολαβία να γκρεμίσεις τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, κατ' εντολήν του τότε αφεντικού σου που είχε αντιδικίες. Και τι πέτυχες; Αν είχες το θάρρος να κάνεις την αυτοκριτική σου και ν' αναλογιστείς το τι ακολούθησε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην οποία συνέβαλες τα μάλα, έπρεπε να ζητάς μέρα νύχτα συγνώμη όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από τον ελληνικό λαό.

Αλλά δυστυχώς, δεν γνωρίζω κανέναν από τη δημοσιογραφική φάρα σου που να έχει ζητήσει ποτέ συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τη συμβολή του στον κατακερματισμό της κοινωνίας, στο ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων, στο λιβάνισμα φαύλων πολιτικών όταν αυτό συμφέρει την τσέπη τους, και στη διάβρωση της ηθικής συνείδησης των πολιτών. Οι δημοσιοκάφροι, δυστυχώς, είναι πάντα στο απυρόβλητο.

Στη συνέχεια θα παραθέσω χαρακτηριστικά δείγματα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του Γιώργου Τράγκα, τα οποία επιβεβαιώνουν τη δημοσιογραφική αλητεία του, αν και όπως λέει ο λαός, άλλο που να δεις κι άλλο που ν' ακούσεις. Τα ηχητικά ντοκουμέντα είναι όχι μόνο πιο αηδιαστικά και αποκρουστικά, αλλά και εξοργιστικά για οποιονδήποτε σέβεται την ανθρώπινη υπόστασή του και τον συνάνθρωπο.

05/02/2016Ούτε ο μελιτζάνας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή η μελιτζάνα που όταν μιλάει μπερδεύει και τα λόγια της - είναι και λίγο Σημιτάκος αυτός, όχι λίγο, πολύ - ναίεε.
(...)
Πάρε νάχεις, πάρε, να, πάρε, πάρε, πάρε νάχεις! Κούουουλη! (Σ.σ.: παραδοσιακές μούντζες)
(...)
Και οι Έλληνες περιμένουν απ' αυτή τη μελιτζάνα, απ' αυτή τη μύτη, απ' αυτά τα μάτια τα γουρλωμένα που νομίζεις ότι κάτι έχει, περιμένεις να πιέσει κάποιον ξένο παράγοντα για το συμφέρον της Ελλάδος. (...)

 Αυτός ο μελιτζάνας, αυτός ο μελιτζάνας... αυτός ο μελιτζάνας, δεν θέλει να το κρύψει από τώρα. Θέλει να εξανεμίσει επικουρικές και κύριες. Θέλει να πράξει την αλήθεια ο μελιτζάνας, ο μπαρακούντα. Καταλάβατε;
(...) (...)
Πάρε να 'χεις μελιτζάνα!
(...) (...)

Από τη μια ο τελειωμένος, από την άλλη ο μελιτζάνας, τα παιδιά της Μέρκελ... Το νουδούλι το φατσούλι, που θέλει να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, αυτή η μελιτζάνα, με τα μάτια που βλέπουν το ένα το γιαχνί και το άλλο το πιλάφι.
(...)
 Τι είπε ο αχαμνός, ο λιλιπούτειος, τι είπε; Τι είπε το αμελέτητο, τι είπε, τι είπε; (...) Πάρε να 'χεις! 
Διαβάστε σήμερα... γι' αυτά που λένε οι Αμερικανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι για Τσίπρα και Μητσοτάκη, τη μελιτζάνα, τη μελιτζάνα μύτη,  με τα μάτια τα εκφραστικά που τα βλέπεις και λες "τι έχει πάρει";

*********

08/02/2016: Δυστυχώς, ο νέος αρχηγός ο μεγάλος ο τρανός, ο Κούλης, κρύβεται στη Συγγρού, μακριά από το εξεγερμένο πλήθος, μακριά από την κοινωνία, ζαρωμένος και ζελεδιασμένος ... κρύβεται και φωνάζει "δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός", "δεν θέλω εκλογές". Και περιμένει ως κότα λειράτη, με μελιτζάνα μύτη να του δώσουν οδηγίες οι Γερμανοί...

Η αξιωματική αντιπολίτευση ο Μητσοτάκαρος, ο Κούλης, η Κουλάρα η μεγάλη με την εξόφθαλμο βρογχοκήλη δεν θέλει, δεν θέλει, το λέει η Αυγή, "είναι παιδί μας", δεν θέλει ο λογικός άνθρωπος, ο Δημοκράτης, ε; Δεν θέλει (να πάμε σε εκλογές)... Είναι υπάλληλος, από μακριά μυρίζει, υπάλληλος της καγκελαρίας. 
(...)
Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, είναι, έλα ρε παιδί μου!
Κούουλης... Κούουλης... Είναι ο Κούλης, ...ξέρω τι σου λέω. Είναι ο Κούλης
Ποιος είναι ο Κούλης; Ένας είναι ο Κούλης! Ο γιος, ο γιος του Μητσοτάκη... 
Μόλις έρθει ο Κούλης στη θέση του Αλέξη όλα θα πάνε καλά. Γιατί ο Κούλης έχει ιδέες... Βέβαια, τοΜερκελόπουλο...
Ο Κυριάκος πρέπει να βγει μπροστά στην πορεία, με τη μελιτζάνα, έτσι. Φαντάσου τον Κυριάκο να πούμε, ε, με ανοιχτό πουκάμισο, έξω, αξύριστος, σε μια πορεία χωρίς παπούτσια γυαλισμένα, αγκαζέ με το λαό, με τους δικηγόρους χωρίς γραβάτες
(...)
Και μια αντιπολίτευση με αρχηγό κότα λειράτη, με μύτη ραγού μελιτζάνα.
(...)
ΚούουληςΚούληςΚουλάρα,  ο μεγάλος Σπάρτακος... Και από την άλλη μεριά ο Σπάρτακος, ε, ο θρακομεκεδόνας, ο μονομάχος στις ρωμαϊκές αρένες.
Κούλης...Κούουλης! Κούουλης!




*******
Γιώργο Τράγκα, εσύ ο πολυεκατομμυριούχος (άραγε θησαύρισες με το σταυρό στο χέρι;) που παριστάνεις το στυλοβάτη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, και καθημερινά ωρύεσαι υπέρ αυτού, έχεις κάτι εποικοδομητικό να προτείνεις για να βγει η χώρα από την κρίση; Είναι εύκολο να πετάς βρώμικη λάσπη σε όποιον πολιτικό δεν γουστάρεις, αλλά πολύ δύσκολο να προτείνεις λύσεις.

Γνωρίζεις ότι η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκεται υπό ανελέητη ξένη κατοχή - με πρωταρχική ευθύνη του διαπλεκόμενου πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου της "δημοκρατικής" Μεταπολίτευσης - κι ότι κανένας Μητσοτάκης, κανένας Τσίπρας μόνος του δεν μπορεί ν' αντιταχθεί και ν' ανατινάξει το βάρβαρο ζυγό της παγκοσμιοποίησης. Σου θυμίζω και την καθ' υπαγόρευση "προφητεία" της πρώην Προέδρου της Βουλής Άννας Ψαρούδα Μπενάκη.



Τα γνωρίζεις φαντάζομαι όλα αυτά, έτσι δεν είναι; Χρόνια είσαι στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι κι έχεις θησαυρίσει από την αμφιλεγόμενη καριέρα σου. Γνωρίζεις και ποια είναι τα αόρατα αφεντικά της Ελλάδας, και μάλιστα τα γλείφεις σε κάθε ευκαιρία. Έτσι δεν είναι, Γιώργο Τράγκα; Σου θυμίζω τη συνέντευξη - ιερά εξέταση - που πήρες από τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ.

Ούτως εχόντων των καταχθόνιων πραγμάτων, είμαστε εγκλωβισμένοι πανταχόθεν σαν το ποντίκι στη φάκα, Γιώργο Τράγκα. Έχεις λοιπόν κάτι έξυπνο, κάτι σοφό, κάτι σωτήριο, κάτι ηθικό και δίκαιο, κάτι ενωτικό, να προτείνεις σε κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα ώστε η δεδομένη και προ πολλού σχεδιασμένη ξένη κατοχή να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη για τον ελληνικό λαό;





0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *