Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Βουλή: Παραλίγο να μην περάσουν από την επιτροπή τα προαπαιτούμενα...


Η κυβέρνηση μπορεί να «βιάζεται» να περάσουν με την διαδικασία του επείγοντος και του κατεπείγοντος από την Βουλή τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα για να προλάβει να κλείσει την αξιολόγηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δείχνουν τα έχουν τους δικούς τους ράθυμους ρυθμούς…

Θύμα της «ώρας ΣΥΡΙΖΑ» έπεσε το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης για το «νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις». Η κυβέρνηση έχει ζητήσει, το νομοσχέδιο να εισαχθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή με την διαδικασία του «επείγοντος» (δηλαδή με συντμήσεις στους χρόνους της επεξεργασία του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή) γι' αυτό και η πρώτη συνεδρίαση είχε οριστεί για σήμερα, Δευτέρα, τις 12 το μεσημέρι. Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όμως μπορεί να προσήλθαν έγκαιρα οι βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης όμως όχι και οι αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αργοπορία προσέλευσης αυτή των βουλευτών της πλειοψηφίας ανάγκασε την πρόεδρο της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη να ζητήσει «ταιμ- άουτ» ώστε να προλάβουν να έρθουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και να μην χαθεί η σχετική ψηφοφορία με την οποία εγκρίνεται η ψήφισης του νομοσχεδίου με την διαδικασία του «επείγοντος».

Η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη, προσπάθησε να καλύψει την απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την δεδηλωμένη πλειοψηφία που διαθέτει το κόμμα της. Η αντιπολίτευση όμως αντέδρασε έντονα θυμίζοντάς της ότι ο ΚτΒ ορίζει με σαφήνεια πως οι ψηφοφορίες γίνεται με την καταμέτρηση των παρόντων και έτσι η Πρόεδρος της Επιτροπής διέκοψε την συνεδρίαση για να προλάβουν να προσέλθουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε μετά από 45 λεπτά, έγινε η ψηφοφορία και έχουν ξεκινήσει οι τοποθετήσεις των εισηγητών με μια ώρα καθυστέρηση….







0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *