Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΕTE: Πρώτα το νέο οργανόγραμμα, μετά η εθελουσία


Mέσα στο επόμενο 10ήμερο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι αλλαγές στο οργανόγραμμα. Εστίαση στην κατάργηση διευθύνσεων. Μετά τις 10 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εθελουσίας. Τα βασικά χαρακτηριστικά του.
ETE: Πρώτα το νέο οργανόγραμμα, μετά η εθελουσία
Μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στο οργανόγραμμα του ομίλου Εθνικής θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα εθελουσίας, το οποίο θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων, με την προϋπόθεση ότι έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον τριών ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική υλοποιεί ήδη την απόφαση για ένα πιο λιτό οργανόγραμμα, που να αντικατοπτρίζει τόσο τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του ομίλου στο εξωτερικό, όσο και τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων στο εσωτερικό, μετά από επτά χρόνια ύφεσης.

Το νέο οργανόγραμμα προβλέπει κατάργηση τουλάχιστον 12 διευθύνσεων της τράπεζας και μικρότερες σε αριθμό συγχωνεύσεις Γενικών Διευθύνσεων. Η εξοικονόμηση δαπανών θα προέλθει κατά κύριο λόγο από την πρώτη δράση, η οποία θα απελευθερώσει προσωπικό που μπορεί εν συνεχεία να προσεγγίσει με διαφορετική οπτική τα κίνητρα του προγράμματος εθελουσίας.

Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του επόμενου 10ημέρου και αμέσως μετά θα κινηθεί η διαδικασία οριστικοποίησης του προγράμματος εθελουσίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πρόγραμμα θα αρχίσει να τρέχει μετά τη 10η Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι η δράση έχει ήδη εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η Εθνική, όπως αποκάλυψε η στήλη Χαμαιλέων, εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει, ως έξτρα κίνητρο για εργαζόμενους που θα κάνουν χρήση του προγράμματος εθελουσίας και θα πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, την προκαταβολή μέρους του εφάπαξ (σ.σ. της τάξης του 20% με 30%).

Για να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο θα πρέπει ο Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ, το ταμείο δηλαδή επικουρικής ασφάλισης, να δώσει τα λεφτά.

Πρόκειται για ταμείο που έχει εξαιρεθεί από την ένταξη στο ΕΤΕΑ και αντιμετωπίζει προβλήματα διαχείρισης ρευστότητας λόγω, μεταξύ άλλων, της εξυπηρέτησης υψηλού δανεισμού που έχει λάβει από Εθνική και Eurobank. Για να εξοικονομηθούν χρήματα, το ταμείο ζητάει να υπάρξει ρύθμιση των δανείων, κάτι όμως που απαιτεί την εκ νέου λήψη εγκρίσεων από τα αρμόδια υπουργεία.

Το πρόγραμμα εθελουσίας θα είναι ανοικτού τύπου. Θα απευθύνεται, δηλαδή, σε όλους τους εργαζόμενους του εν Ελλάδι ομίλου με τουλάχιστον τρία χρόνια προϋπηρεσία και θα δίνει τη δυνατότητα είτε άμεσης αποχώρησης, είτε διετούς ή τριετούς άδειας με καταβολή μέρους του μισθού και εν συνεχεία αποχώρηση. Το πλαφόν αποζημίωσης ορίστηκε στις 180.000 ευρώ.


Σημειώνεται ότι η Εθνική σχημάτισε στο δ' τρίμηνο της χρήσης 2015 πρόβλεψη ύψους 118 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. 



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *