Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Γιατί οι ΗΠΑ πληρώνουν στη Ρωσία 85 εκατ. δολάρια όταν στέλνουν αστροναύτη στο διάστημα



Οι ΗΠΑ πληρώνουν στην Ρωσία 85 εκατομμύρια δολάρια για κάθε θέση στο ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz που μεταφέρει Αμερικανούς αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανέφερε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικλ Πενς κατά την διάρκεια ομιλίας του σε φόρουμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Politico.



«Νομίζω, ότι για τους Αμερικανούς η αιτία της μεγάλης απογοήτευσης που νοιώθουν (στο θέμα του Διαστήματος) είναι το ότι κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών δεν μπορούμε να στέλνουμε τους αστροναύτες μας στο Διάστημα …Τώρα έχουμε γίνει συνοδοιπόροι των Ρώσων. Και πληρώνουμε περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια την θέση (στα διαστημόπλοια Soyuz). Ωστόσο πολύ σύντομα θα πραγματοποιήσουμε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις από την δική μας πλατφόρμα, η οποία θα δώσει την δυνατότητα στους Αμερικανούς αστροναύτες να επιστρέψουν στο Διάστημα, στο οποίο θα πηγαίνουν αναχωρώντας από την αμερικανική γη», δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.



«Ο Πρόεδρος Τραμπ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρόλα τα πλεονεκτήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, παρόλα τα πλεονεκτήματα των σχεδιασμών που αφορούν αποστολές πέριξ της γης, θα πρέπει να διευρύνουμε την πολιτική μας στον τομέα αυτό, εισάγοντας ρυθμίσεις στην ‘κυκλοφορία’ του Διαστήματος, πράγμα το οποίο ήδη κάνουμε, ώστε να δώσουμε στις ιδιωτικές εταιρείες την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στον Διαστημικό τουρισμό, στον τομέα των δορυφόρων, στον τομέα της εξόρυξης κοιτασμάτων, να τους προσφέρουμε την δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν στον χώρο μεταξύ Γης και Σελήνης και εν συνεχεία να γίνουν και πάλι πρώτες οι ΗΠΑ και η NASA στον τομέα των επανδρωμένων πτήσεων» δήλωσε ο Πενς και προσέθεσε : «Ο πρόεδρος έχει ήδη υπογράψει την οδηγία, που λέει ότι επιστρέφουμε στην Σελήνη και από εκεί θα κατευθυνθούμε για τον Άρη».



Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ανέφερε επίσης ότι τα σχέδια που αφορούν στην δημιουργία των Διαστημικών Δυνάμεων των ΗΠΑ «συνιστούν μέρος της προεδρικής αντίληψης που σχετίζεται με την πραγματική αναβίωση της ηγετικής θέσης της Αμερικής στο Διάστημα».








(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)    

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *