Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ερωτας στο πολικό ψύχος της μοναξιάς




Ιανουάριος 2019. Η έξοδος από τα μνημόνια και η είσοδος στις αγορές διαμορφώνει εκρηκτική κατάσταση ανά την επικράτεια. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη. Δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες του σε καύσιμα ώς και το Κοινοβούλιο. Οι βουλευτές κάνουν το σκατό τους παξιμάδι, που ’λεγε κάποτε ο εκ Πέλλας τσαμπατζής Ιορδάνης Τζαμτζής. Στην αχανή αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου επικρατεί πολικό ψύχος, ψόφος και παγωνιά. Το άλλοτε πολυπληθές κυβερνητικό όργανο συνεδριάζει στον ξύλινο τηλεφωνικό θάλαμο του κυλικείου. Οπως η κυψέλη συρρικνώνεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έτσι και το μελίσσι των υπουργών μετριέται στα δύο δάκτυλα της δεξιάς χειρός. Δείκτης και παράμεσος, τουτέστιν το σήμα της νίκης.

Ωριμοι και θαρραλέοι όσο ποτέ έχουν μοιράσει ακριβοδίκαια τα πόστα: Πρωθυπουργός ο Καμ(μ)ένος –με ένα «μι», καθώς επιτάσσει η αδυσώπητη πραγματικότης– και αντιπρόεδρος ο Τσίπρας. Εθνικής ο Πάνος και Αμύνης ο Αλέξης. Παιδείας ο Τσίπρας και Θρησκευμάτων ο Καμ(μ)- ένος. Μεταναστευτικής ο Αλέξης και Πολιτικής ο Πάνος. Διαφάνειας ουδείς. Υγείας ωσαύτως. Τουρισμού και οι δύο. Και πάει λέγοντας. Τα συνεταιράκια αρέσκονται να γευματίζουν συχνά μαζί. Για ορεκτικό έφαγαν τον Φίλη. Κατόπιν μεζέδιασαν τον Μουζάλα και αργότερα τον Κοτζιά. Εκτοτε άνοιξε η όρεξη του καπτάν Πάνου και καταβροχθίζει έναν προς έναν τους παροικούντες την Κουμουνδούρου. Ο ΘΑλέξης τούς θυσιάζει· δεν χαλάει χατίρι στο κολλητάρι του.

Βασίμως θα ζήλευα στη θέση των συζύγων τους. Οι περιστασιακές σχέσεις δεν απειλούν τον γάμο. Οι μόνιμες είναι που τον διαλύουν. Ο δεσμός Τσίπρα-Καμ(μ)ένου μοιάζει αείροος, διαρκής, παντοτινός, μοιραίος και καταστροφικός. Ολέθριος. Απ’ αυτούς που κλείνουν σπίτια. Των άλλων, όχι τα δικά τους. Δεν ήταν τυχαία τα φιλιά κι οι αγκαλιές στα μπαλκόνια, ούτε τα τρυφερά προσωνύμια τύπου «μπούλης». Εμειναν ολομόναχοι στο τέλος και το απολαμβάνουν υπέρ το δέον. Επιδεικνύουν ιώβειο υπομονή προκειμένου να παραμείνουν στην κοινή καρέκλα. Δεν πολυσκοτίζονται. Τα μαρτύρια του Ιώβ, ούτως ή άλλως, τα τραβάει ο λαός.

ΥΓ.: Αναγκάζομαι να διακόψω την άδειά μου για κάνα έξτρα μεροκάματο. Ποντάριζα στα λεφτά απ’ τη χρηματοδότηση του Σόρος, αλλά οι τσέπες μου είναι πανί με πανί. Την πάτησα, καθότι εύπιστος στις τεκμηριωμένες αποκαλύψεις του Πάνου. Οι καζαμίες, πάντως, και δη φθινοπωριάτικα, αμείβονται αδρά. Ορεβουάρ.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *