Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου για μίζες- Στις φυλακές Κορυδαλλού και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου



Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, μετά την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτών Διαφθοράς για προφυλάκισή τους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σημειώνεται, πως ο πρώην υπουργός δεν έπεισε με τις εξηγήσεις του για το πώς κατέληξαν στους λογαριασμούς του 2.800.000 ελβετικά φράγκα. Το ίδιο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) λόγω του ότι είναι συνδικαιούχος στους περισσότερους από τους λογαριασμούς που φέρεται ότι διακίνησαν το ποσό των 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων, μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές για να χαθεί η οσμή των παράνομων πληρωμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων. «Τα ίχνη που αφήνει το μαύρο χρήμα δεν κρύβονται και όποιος τα ακολουθήσει μπορεί να βρει απαντήσεις», ανέφεραν οι δικαστές που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα και κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έγινε και στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Κατηγορητήριο άνω των 650 σελίδων

Το κατηγορητήριο βαρύ, το οποίο αποτελούσε ολόκληρο τόμο, πάνω από 650 σελίδες, αποτέλεσε τη βάση των πολύωρων απολογιών, οι οποίες ελήφθησαν από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρο ανακριτή Γεώργιο Ευαγγέλου.

Ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου μετά την απόφαση για προσωρινή του κράτηση δήλωσε ότι «η εργαλιοποίηση της δικαιοσύνης αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία» και πρόσθεσε «το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά».

   

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *