Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Απεργία: Φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή

 


Με κεντρικά αιτήματα να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας σε υγεία και μεταφορές, αλλά και να ενισχυθούν συνολικά το ΕΣΥ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με μόνιμες προσλήψεις καλεί σήμερα σε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ, Ενώσεις Εκπαιδευτικών, η ΣΤΑΣΥ, ενώσεις εργαζομένων του Εμπορικού Ναυτικού, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και μια σειρά ακόμη από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα.

 

Aκινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα όλη την ημέρα μετρό και ηλεκτρικός. Δεν θα εκτελεστούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ενώ λόγω της εξάωρης στάσης εργασίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να ακυρωθούν ή να ανασταλούν πτήσεις.

 

 H ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας. Ενώ σε μία σειρά από παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους και υπουργεία, θα προχωρήσουν εργατικά κέντρα, συνδικάτα και ομοσπονδίες όπως ανακοίνωσε χτες το ΠΑΜΕ.

 

Ενδεικτικά στις 10 το πρωί θα γίνει παρέμβαση Εκπροσώπων των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών και σωματείων στο Υπ. Εργασίας, στις 10 και μισή θα γίνει παράσταση Διαμαρτυρίας των ναυτεργατικών σωματείων στο Υπ. Ναυτιλίας, ενώ στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση του Εργατικού κέντρου Λαυρίου και Αν. Αττικής στο Αεροδρόμιο Αθηνών και μοτοπορεία του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.

 

Τέλος σε απεργιακή συγκέντρωση καλούν στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, σωματεία βάσης και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου. Μισή ώρα νωρίτερα σε μοτοπορεία με αφετηρία το Πεδίον του Άρεως καλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζόμενων στον χώρο του χορού.  














πηγή

         

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *