Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Καρά Τεπέ: Στο έλεος του χιονιά χιλιάδες άνθρωποι

 


ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ... 8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ ...

 

Το χιόνι δε φέρνει «άσπρη μέρα» για όλους

 

Δύσκολες και πολύ κρύες είναι οι μέρες και πιο πολύ οι νύχτες στην δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, όπου η θέρμανση καλύπτει ένα μέρος του πληθυσμού των 6.941 μεταναστών και προσφύγων. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν μοιραστεί συνολικά 138 θερμάστρες, οι οποίες όμως ζεσταίνουν συνολικά 750 άτομα που μένουν στα 8 rubb halls. Οι σκηνές ακόμα δεν έχουν θερμάστρες.

 

Το χιόνι, το κρύο και ο αέρας κάνουν τη διαβίωση κόλαση. Τη νύχτα της Κυριακής τα παιδιά δεν μπορούσαν να κοιμηθούν μέσα στις σκηνές με όσες κουβέρτες κι αν τα τύλιγαν. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, δεν λείπουν και οι διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Το υπουργείο Μετανάστευσης ανακοίνωσε πως μπορούν να μετακινηθούν στα rubb halls με θέρμανση όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μόνο που αυτό δεν είναι λύση καθώς είναι περιορισμένος ο αριθμός ανθρώπων που μπορούν να στεγάσουν τα 8 rubb halls.

 

*Επειδή κάποιοι στέκονται στο δάχτυλο (τη φωτογραφία) για να χαρακτηρίσουν fake news την είδηση, αλλάζουμε τη φωτογραφία. Το θέμα είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν από το κρύο.  





















πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *