Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Προς ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

 


Mέχρι  το καλοκαίρι αναμένεται να πάρει απόφαση η κυβέρνηση για την ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, εξετάζεται η επέκταση των ΒΑΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά όχι για όλες τις ειδικότητες.

 

Κατά πληροφορίες θα ενταχθούν στα ΒΑΕ

 

α) όλοι οι νοσηλευτές και νοσοκόμοι/ες ανεξαρτήτως χώρου εργασίας,

 

β) οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων και των πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας ανεξαρτήτως ειδικότητας ή βαθμού και

 

 

γ) οι υγειονομικοί υπάλληλοι που δεν ανήκουν στα ΒΑΕ για λόγους εργασιακών και ασφαλιστικών σχέσεων, παρά το γεγονός ότι η ειδικότητά τους είναι ήδη ενταγμένη σε αυτά.

 

Πριν λίγες μέρες σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητώντας για ακόμα μία φορά την ένταξη των υγειονομικών υπαλλήλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η ΠΟΕΔΗΝ είχε προκηρύξει πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

 

«Η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πλην οριακών αυξήσεων στην ανταποδοτική σύνταξη στους υπαλλήλους για το πάνω από τα 30 έτη καμία άλλη μεταβολή δεν επέρχεται. Νομιμοποιούνται όλες οι αντιασφαλιστικές μνημονιακές διατάξεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

 

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News - Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται με δύο ταχύτητες, αφού «υγειονομικοί υπάλληλοι που προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ» και ζητάει να συμπεριληφθεί διάταξη στο νομοσχέδιο με την ένταξη στα ΒΑΕ αναδρομικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.  

















πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *