Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Δημοκρατική Συμπαράταξη : «Ανίκανοι στην κυβέρνηση, αντί για διαπραγμάτευση έκαναν άτακτη υποχώρηση»


Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις  και την πορεία προς την προγραμματική συνδιάσκεψη, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση του Eurogroup για νέα μέτρα-κάβα 3,6 δις.
«Tα αποτελέσματα του σημερινού Εurogroup αποδεικνύουν ότι η δήθεν "περήφανη διαπραγμάτευση" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετετράπη σε άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση. Η έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής  η πολύμηνη καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση του “Μνημονίου Τσίπρα”, οδήγησαν σε αύξηση του λογαριασμού στα 12,5 δις ευρώ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ακόμη και για το χρέος φαίνεται ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε πλαίσιο που υπολείπεται από τις προβλέψεις-αποφάσεις του Eurogroup του 2012. Η ανικανότητα της κυβέρνησης, οι τακτικισμοί, τα επικοινωνιακά κόλπα, οδηγούν σε  νέες επώδυνες καταστάσεις για τους πολίτες. Καταστάσεις που εντείνουν τα αδιέξοδα και την απουσία αξιόπιστης προοπτικής  για την υπέρβαση της κρίσης», τονίζει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ενόψει της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 14-15 Μαΐου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθούν σε διάλογο οι προγραμματικές θέσεις προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας και θα συζητηθούν σε όλη τη χώρα στις 7-8 Μαΐου με τη συμμετοχή  κλιμακίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τοπικών στελεχών.




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *