Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Νέες προσλήψεις «ημετέρων» και αναδρομικά προωθεί η κυβέρνηση


63.000 ευρώ το ετήσιο κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό. 2.600 ευρώ το μήνα για κάθε έναν από τους 2 μετακλητούς στο γραφείο Βερναρδάκη.
 

Μέσω της... έρευνας προωθούνται αυτή τη φορά οι προσλήψεις «ημετέρων» από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που έχει ως αρμοδιότητα το συμμάζεμα του Δημοσίου.

Πέραν των φωτογραφικών διατάξεων, που έχουν καταγγείλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, φαίνεται ότι χρησιμοποιείται τώρα και ως Δούρειος Ίππος για νέους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Τροπολογία του Χριστόφορου Βερναρδάκη προβλέπει τη σύσταση δύο επιπλέον θέσεων μετακλητών δημοσιογράφων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (πέραν των δύο ήδη υπαρχόντων), με τον ίδιο μάλιστα να υποτιμά τη νοημοσύνη τόσο των βουλευτών όσο και της κοινωνίας, προτάσσοντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί τακτοποίησης ημετέρων, το επιχείρημα ότι «οι διορισμοί δεν θα γίνουν στο γραφείο του υπουργού αλλά στο γραφείο τύπου του υπουργείου», ενώ γνωρίζουν και οι πέτρες ότι επί της ουσίας αυτά τα δύο είναι ταυτόσημα.

Οι προσλήψεις φυσικά δεν θα γίνουν με το αζημίωτο, αφού, σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία, θα λάβουν έκαστος από 2.600 ευρώ το μήνα, δεδομένου ότι το κονδύλι για τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχεται στα 63.000 ευρώ περίπου ετησίως και για τους δύο.



Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι θέσεις δημοσιογράφων που προβλέπονται στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Εσωτερικών δεν επαρκούν για την κάλυψη των διαφορετικών αντικειμένων που ανήκουν σε αρμοδιότητες του κάθε Αναπληρωτή Υπουργού, μετά τη συνένωση των υπουργείων.

«Με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπονται επιπλέον θέσεις δημοσιογράφων για την κάλυψη των διακριτών χαρτοφυλακίων του Υπουργείου με αντίστοιχη κατανομή των δαπανών της μισθοδοσίας στους προϋπολογισμούς των αντίστοιχων επιμέρους φορέων», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για το τρέχον έτος το κόστος θα ανέλθει στα 80.000 ευρώ, «λόγω της αναδρομικής σύστασης των θέσεων αυτών από 23/09/2015», με τον κ. Βερναρδάκη να αποδίδει την αναδρομικότητα στο ότι οι θέσεις προβλέπονταν στο προηγούμενο οργανόγραμμα του υπουργείου.

Από την τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού πάντως διεφάνη ότι πρόκειται για υπαλλήλους που απασχολούνταν ήδη στο υπουργείο.

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *