Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Υποχωρεί στο 51% η στήριξη των Βρετανών για παραμονή στην ΕΕ


Η στήριξη των Βρετανών για παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποχώρησε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 51%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph την Τρίτη.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ORB που έγινε σε δείγμα 800 ατόμων, το ποσοστό που τίθενται υπέρ της αποχώρησης από την Ένωση ενισχύθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 43% την περασμένη εβδομάδα.
Αρκετές εταιρίες και σύμβουλοι του David Cameron διεξάγουν συνεχώς δημοσκοπήσεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη στην ΕΕ, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει το μέλλον του Βρετανού πρωθυπουργού, αλλά και ολόκληρης της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη.
Πολλοί, ωστόσο, αμφισβητούν τα αποτελέσματα της έρευνας, μετά την αποτυχία των εταιριών δημοσκοπήσεων να προβλέψουν την ξεκάθαρη νίκη των Συντηρητικών στις περσινές εκλογές.
Ο Lynton Crosby, εκλογολόγος που συνέβαλε στη νίκη του Cameron στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, δήλωσε ότι η δημοσκόπηση της Telegraph δείχνει ότι «δεν έχουν αλλάξει πολλά την τελευταία εβδομάδα» παρά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου Barack Obama στους Βρετανούς την Παρασκευή να ψηφίσουν την παραμονή της χώρας τους στην Ένωση.
«Ο αντίκτυπος της επίσκεψης του (Αμερικανού) προέδρου ίσως να μην αντανακλάται ακόμη στους αριθμούς, καθώς μερικές φορές χρειάζεται χρόνος για να γίνει αυτό. Επίσης, ο κόσμος ίσως να μην προσέχει και πολύ τι έχει να πει ένας outsider», έγραψε ο Crosby στην Telegraph.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *