Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Άγρια διαμάχη για το ΚΕΕΛΠΝΟ


Για όσους δεν το γνωρίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε ένα χρόνο πίσω, στις 24 Απριλίου του 2015. Δηλαδή από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρώην Υφυπουργός Υγείας, ο οποίος προτάθηκε από τους ΑΝΕΛ, ασχέτως αν μετά τα έσπασε με τον Παναγιώτη Καμμένο, λόγω της «διαρροής» της λίστας(;) με τα διαφημιστικά budget σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Αντιπρόεδρος είναι ο κος Ιωάννης Γιαννάκης, Δικηγόρος Παρ' Αρείω Πάγω, σοβαρός άνθρωπος όπως ακούγεται, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ.
AdTech Ad

Επίσης, μεταξύ των μελών του ΔΣ είναι: Η κα Ευσταθία Πανατοπούλου, Μοριακή Ιολόγος, Δ/ντρια Ιολογίας Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και σύζυγος του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη(!) και ο κος Χαράλαμπος Κουνέλης, Υπάλληλος της Βουλής Σύμβουλος και ο εξ απορρήτων όπως λέγεται του πρώην Υπουργού Υγείας και νυν Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο κος Δημήτριος Μπίτας, Οικονομολόγος MSc, η κα Ουρανία Δαφνή, Καθηγήτρια Βιοστατιστικής Σχολής Επιστημών Υγείας, ΕΚΠΑ από τους καλύτερους στη δουλειά της, όπως λένε και καθαρός άνθρωπος, η κα Σταυρούλα Κόκκιζα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας. - Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ο κος Δημήτριος Κουντουράς, ιατρός, Ειδικός Παθολόγος-Ηπατολόγος, (εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος) ο κος Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, Ψυχίατρος, Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.)
Αναπληρωματικά Μέλη:
Ακιβιάδης Βατόπουλος
Καθηγητής Μικροβιολογίας ΕΣΔΥ
Νίκη Αγγελοπούλου
Δικηγόρος, MSc Δημοσίου Δικαίου Τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης
Νοσηλευτής ΠΕ, MSc Βιολογίας - Ιατρικής
Μαρία Κοντού
Βιοχημικός MSc
Νεφέλη Λαγοπάτη
Φυσικός MSc Ιατρικής Φυσικής, Ακτινοφυσικής, PhD Βιολογίας-Νανοτεχνολογίας
Σταύρος Γρανούζης
Ψυχολόγος, MSc
Παναγιώτα Παρασκευοπούλου
Προϊσταμένη της Δ/νσης Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης
Δημήτριος Καραΐσκος
Ψυχίατρος - Εκπρόσωπος Εκκλησίας της Ελλάδος
Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος
Χειρουργός, Εκπρόσωπος του Π.Ι.Σ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θητεία όλων των μελών λήγει στις 10 Μαρτίου του 2017

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την ΚΕΕΛΠΝΟ

Έντονη ήταν η αντίδραση για την αντιπαράθεση Πολάκη-ΚΕΕΛΠΝΟ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η θρασύτητα και η “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” νοοτροπία του κ. Πολάκη, χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο. Ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο." ενώ αναρωτιέται αν υπάρχει, υπουργός και τι κάνει, επιτέλους, ο κ. Ξανθός.
Από την πλευρά του η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί την ηγεσία του υπουργείου να παραιτηθεί. "Θέλουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και κάθε θεσμική διαδικασία για να εγκαθιδρύσουν ένα βαθύ κομματικό κράτος όπου όλοι θα υπακούουν τυφλά στις εντολές τους" σημειώνει η ανακοίνωση, υπενθυμίζοντας τη μηνυτήρια αναφορά βουλευτών του κόμματος προς τον αναπληρωτή υπουργό. "Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει Εισαγγελέας στη χώρα αυτή. Να παραιτηθούν σήμερα κιόλας, μήπως και αποφύγουμε τον γκρεμό όπου μας οδηγούν!!!" καταλήγει η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Από την πλευρά του, το Ποτάμι σημειώνει πως "ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας συνεχίζει απτόητος να αποσυντονίζει τα πάντα".
"Διορίζει όποιον θέλει, απολύει όποιον θέλει, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνει παντού ερείπια. Σήμερα είναι η σειρά του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τα μαγειρέματα του κ Πολάκη στους διορισμούς προσωπικού στις ΜΕΘ" αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος που καταλήγει: "Το έργο ήταν κακό από την αρχή, αλλά εξελίσσεται ακόμα χειρότερα. Σαν ελληνική ταινία γουέστερν του 60. Η γραφικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Κάποιος να τον σταματήσει. Όσο είναι καιρός".

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *