Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Παρά το «αισιόδοξο κλίμα» ο Τσίπρας συνεχίζει να αναζητά πολιτική λύση για την αξιολόγηση και το χρέος

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Martin Schulz, τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, και το γάλλο πρόεδρο, Francois Hollande
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι έχει ήδη κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές για την αξιολόγηση, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει να αναζητά συμμαχίες σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, λίγες ώρες αφότου ο υπ. Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το ασφαλιστικό και οι πληροφορίες από το υπ. Οικονομίας θέλουν να έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος και στο θέμα των κόκκινων δανείων, από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας ελιχε τηλεφωνική επικοινωνία με σημαντικά στελέχη του μηχανισμού της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 21 Απριλίου τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Francois Hollande.
Κατά τις συνομιλίες αυτές, ο έλληνας πρωθυπουργός διατύπωσε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και από τα αποτελέσματα που παρουσίασε σήμερα η Eurostat.
Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους δίχως επιπρόσθετα μέτρα.

Επιβεβαιώση του BankingNews - Τι έγραφε στις 18:24: 

Νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στα επόμενα 24ωρα μιλώντας με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, τον Γάλλο πρόεδρο, François Hollande, αλλά και με άλλους ηγέτες και θεσμικούς παράγοντες που στηρίζουν την ελληνική πλευρά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επόμενη φάση της διαπραγμάτευσης θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με την ελληνική πλευρά να έχει εξαντλήσει τα όρια των υποχωρήσεων και να συνεχίζει πλέον με πολιτικά επιχειρήματα.
Στην ουσία, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει διαπραγματευόμενος πολιτικά, καθώς και τα στοιχεία της Eurostat του δίνουν ένα επιπλέον επιχείρημα για το άμεσο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης χωρίς την αναγκαιότητα λήψης εφεδρικών μέτρων.

Δ.Α.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *