Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

8 σκέψεις που μας εμποδίζουν να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας



Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η ικανότητα να αφήσετε τη ζώνη άνεσή σας για να πετύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας είναι αυτή που μπορεί να σας ξεχωρίσει από το μέσο όρο των ανθρώπων. Φανταστείτε δύο κύκλους που δεν συνδέεται ο ένας με τον άλλο με κανένα τρόπο.

Ο ένας είναι μικρός ενώ ο δεύτερος είναι σημαντικά μεγαλύτερος και ανώτερος του πρώτου. Ο πρώτος κύκλος αναπαριστά την άνετη ζωή γεμάτη ξεκούραση, χαλάρωση και καλό φαγητό. Συμβολίζει μια ζωή μέσα στη ζώνη άνεσης. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται μια ζωή όμορφη, αλλά αυτός ο κύκλος είναι γεμάτος μεταμέλεια.

Ύστερα, υπάρχει ο δεύτερος κύκλος: γεμάτος άγνωστες περιοχές που περιμένουν να εξερευνηθούν, μεγάλα όνειρα που θέλουν να γίνουν πραγματικότητα και ανταμοιβές τόσο ικανοποιητικές που αξίζει να ανταλλαχθούν με ώρες χαλάρωσης και καλού φαγητού. Αυτή είναι η ζωή έξω από τη ζώνη άνεσης. Αυτός ο τρόπος ζωής τεστάρει τη δύναμη θέλησης και την πειθαρχία σε τακτική βάση. Κάθε νέα μέρα είναι μια νέα πρόκληση.

Για να κάνετε αυτό το μεγάλο άλμα από τον πρώτο στο δεύτερο κύκλο, χρειάζεται να καθορίσετε και να εξολοθρεύσετε τις αρνητικές σκέψεις που σας αποθαρρύνουν να αφήσετε τη ζώνη άνεσής σας μια και καλή. Οι 8 παρακάτω σκέψεις είναι αυτές που κυρίως δυσκολεύουν αυτό το σημαντικό άλμα. Αν τις εντοπίσετε και τις εξολοθρεύσετε, τότε όλες οι πιθανότητες απλώνονται μπροστά σας.

8 σκέψεις που μας εμποδίζουν να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας
1. «Δεν χρειάζεται τελικά να το κάνω αυτό»
Αν δεν υπάρχει κανείς να σας πιέσει, είναι πολύ δύσκολο να μείνετε κινητοποιημένοι και να μην τα παρατήσετε. Ο εγκέφαλος σας πείθει με δικαιολογίες για το ότι δεν είναι σημαντικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι και αυτή η φωνή που χρειάζεται να αγνοήσετε.

2. «Θα ξεκινήσω αύριο»
Κάποιες φορές, είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Μόνο όμως αν πράγματι ξεκινήσετε αύριο. Το πρόβλημα είναι πως ενώ το αύριο έρχεται, η δουλειά δεν γίνεται. Μην αφήσετε, λοιπόν, το αύριο να γίνει μια άγνωστη ημερομηνία στο μέλλον.

3. «Τώρα δεν είναι η τέλεια κατάλληλη στιγμή»
Και πότε είναι; Τη γνωρίζετε; Θα έρθει ποτέ; Αν αφήσετε αυτές τις σκέψεις να διαιωνίσουν μια κατάσταση, έναν στόχο, μια προσπάθεια και ένα όνειρο, θα ξυπνήσετε μια μέρα και θα είναι πραγματικά αργά.

4. «Θα ξεκινήσω μόλις έχω περισσότερο…»
Περισσότερο χρόνο λέμε συνήθως. Αυτή είναι η αγαπημένη δικαιολογία των ανθρώπων. Ειδικά όταν χρειάζεται να κάνουν κάτι άβολο, κάτι που απαιτεί συγκέντρωση και προσπάθεια. Να έχετε υπόψη σας όμως πως χρειάζεται απλά να ξεκινήσετε και ο χρόνος θα βρεθεί.

5. «Αν είχα…, σίγουρα θα πετύχαινα»
Μας βολεύει να ρίχνουμε την ευθύνη σε εξωτερικές συνθήκες ή καλύτερα στην έλλειψή τους. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι όμως έχουν βασιστεί σε εσωτερικούς παράγοντες για να καταφέρουν αυτό που θέλουν.

6. «Δεν είμαι καλός ούτε για να ξεκινήσω»
Συχνά, νιώθουμε ανεπαρκείς και φταίει και η κοινωνία κατά ένα μεγάλο μέρος. Αλλά αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος ο εγκέφαλός σας να σας ξεγελάσει για να μείνετε αδρανείς και ασφαλείς. Αν τον αγνοήσετε και κάνετε την αρχή, θα πειστείτε ότι είστε αρκετοί για να τα καταφέρετε.

7. «Ζούμε μόνο μία φορά και είμαστε προορισμένοι να την απολαύσουμε»
Το μόνο βέβαιο είναι πως η πραγματική ευχαρίστηση και απόλαυση βρίσκεται στην άβολη ζώνη. Γιατί για να πετύχουμε την ευτυχία και την πλήρωση, χρειάζεται να αγκαλιάσουμε και το χάος. Μόλις βουτήξετε στο άγνωστο, θα αντιληφθείτε πόσο εκνευριστική ήταν η στασιμότητα.

8. «Δεν ξέρω το πώς»
Αν δεν το γνωρίζετε, είναι εντελώς κατανοητό. Οι περισσότεροι ειδικοί ήταν αρχάριοι στην αρχή. Η ζωή έξω από τη ζώνη άνεσης δεν είναι ένα ταλέντο ή κάποια μαγική ικανότητα, είναι το αποτέλεσμα συνεχούς δουλειάς και βελτίωσης. Στον σημερινό κόσμο των τόσων πολλών διαθέσιμων πηγών πληροφόρησης, δεν μπορείτε απλά να λέτε ότι δεν γνωρίζετε το πώς και να τα παρατάτε.


















enallaktikidrasi.com

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *