Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στη Βενεζουέλα ο Χουάν Γκουάιντο - Εκστρατεία ανατροπής του Μαδούρο με τις ευλογίες Τραμπ.!




Απίστευτες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα με τον πρόεδρο της Βουλής να αυτοανακηρύσσεται σε προσωρινό πρόεδρο της χώρας μπροστά σε χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης και τον Ντόναλντ Τραμπ να τον... αναγνωρίζει.

Από το πρωί δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στους δρόμους του Καράκας, αλλά και σε άλλες πόλεις, κατά της κυβέρνησης Μαδούρο σε μία προσπάθεια να ανατρέψουν τον Νικολάς Μαδούρο. Στενοί σύμμαχοι είναι, φυσικά, η Ουάσιγκτον, αλλά και χώρες όπως η Βραζιλία και η Κολομβία.

Η αντιπολίτευση της χώρας ελπίζει οι πρώτες μεγάλες κινητοποιήσεις στη χώρα μετά το βίαιο 2017 μα δώσουν την απαιτούμενη δυναμική και να... πιέσουν τον στρατό να αναλάβει δράση ώστε να ανατρέψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ενώ οι διαμαρτυρίες έρχονται στον απόηχο της αποτυχημένης στρατιωτικής εξέγερσης.

Αυτοανακηρύχθηκε... πρόεδρος και αναγνωρίστηκε
Κεντρικό πρόσωπο των ημερών είναι ο Χουάν Γκάιδο, πρόεδρος της Βουλής της χώας, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε σήμερα σε προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, δηλώνοντας ότι θα κρατήσει το αξίωμα αυτό μέχρι να πραγματοποιηθούν εκλογές στη χώρα.


Ο 33χρονος βουλευτής ορκίστηκε μπροστά σε ένα πλήθος χιλιάδων υποστηρικτών του σε μία κίνηση ξεκάθαρα επιθετική απέναντι στον Νικολάς Μαδούρο και την κυβέρνησή του. Σημειώνεται ότι ο Νικολάς Μαδούρο έχει επανεκλεγεί για νέα θητεία στις εκλογές της 11ης Ιανουαρίου.

Ο πρώτος που έσπευσε να αναγνωρίσει τον... νέο πρόεδρο της Βενεζουέλας ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ με την κυβέρνησή του να ανακοινώνει ότι ο Χουάν Γκάιδο είναι ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας, στη θέση του Νικολάς Μαδούρο.

Η Ουάσιγκτον είχε εδώ και αρκετό καιρό αφήσει υπόνοιες πως θα προβεί στη συγκεκριμένη κίνηση, ενώ εδώ και αρκετούς μήνες απεργάζεται σενάρια ανατροπής του Νικολάς Μαδούρο.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε απόπειρα πραξικοπήματος από μονάδα του στρατού, η οποία, όμως βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Εθνοφυλακή και απέτυχε παταγωδώς.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση του Νικολάς Μαδούρο.    














 efsyn.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *