Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Αστυνομική βαρβαρότητα κατά αντιφασιστών στο Γαλάτσι

 

Αίματα παντού, στα τζάμια, στα τραπέζια, στις καρέκλες, στο δάπεδο. Αυτοί δεν είναι αστυνομικοί, αλλά φασιστική ορδή. Η απίστευτη βία των ρόμποκοπ του Χρυσοχοΐδη εναντίον ακόμη και παιδιών χθες στο Γαλάτσι προκαλεί ανατριχίλα. Μέλη της ανασυσταθείσας αστυνομικής ομάδας Δέλτα χτύπησαν με άνευ προηγουμένου αγριότητα αντιφασίστες και αντιφασίστριες αλλά και απλούς πολίτες και 5χρονα παιδιά σε καφετέρια στο Γαλάτσι.

 

Αρχικά τα ΜΑΤ διέλυσαν (με ήπιο τρόπο) συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας δυο μελών της. Λίγο αργότερα, μέλη της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου», πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε στέκι του Γαλατσίου στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα και επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το Νέο Ηράκλειο. Τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους αντιφασίστες που τελικά δεν πραγματοποίησαν την πορεία και επέστρεψαν στο Γαλάτσι όπου, όμως, τους περίμεναν και τους περικύκλωσαν τα ανθρωποειδή του Χρυσοχοΐδη, χτυπώντας τους με απίστευτη αγριότητα. Οι αντιφασίστες αναζήτησαν καταφύγιο σε καφετέρια της περιοχής. Όμως, τα ΜΑΤ μπήκαν και μέσα στην καφετέρια και τους χτύπησαν άγρια, τραυματίζοντας σοβαρά πολλούς, ακόμα και πολίτες και παιδιά που κάθονταν σ' αυτή.

 

Μέσα στην καφετέρια ήταν και μια οικογένεια με ένα 5χρονο παιδί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 5χρονου εγκλωβίστηκε με το παιδί της έξω από τις τουαλέτες και δέχτηκαν άγρια χτυπήματα με γκλοπ από την ομάδα Δέλτα. Τα ανθρωποειδή του Χρυσοχοΐδη δεν χτύπησαν απλά ένα 5χρονο παιδί, το χτύπησαν σύμφωνα με μαρτυρίες, με το γκλοπ ανάποδα, δηλαδή με φονικό τρόπο. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ακούγονται τα ουρλιαχτά της μάνας που φωνάζει «τι κάνετε;». Ένας πατέρας σηκώνει το παιδί του στον αέρα και φωνάζει «έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου».

 

Τέσσερις αντιφασίστες είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Από τους 14 προσαχθέντες οι 6 είναι τραυματίες. 












πηγή

 

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *