Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο: «Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»



Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.
 
Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανέφερε και τόνισε ότι «ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του».
 
«Αποκατάσταση αξιοπρέπειας, διαφάνειας και δημοκρατικών θεσμών και αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στον ελληνικό λαό». Αυτή είναι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους υπουργούς του. 

«Η ευθύνη είναι βαριά και όλοι το διαισθάνεστε , θα προχωρήσουμε με σχέδιο βούληση, δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε τη λαϊκή βούληση»  τόνισε ο πρωθυπουργός.
 
Η κυβέρνηση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση ευρύτερων συναινέσεων τόνισε ο Πρωθυπουργός  ενώ έδωσε εντολή για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και αλαζονείας.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως τέσσερις είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης:
 
1) Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Βοήθεια σε αυτούς που στερούνται βασικά αγαθά όπως φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 
2) Στήριξη της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει. Στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που βουλιάζουν στα χρέη και δράσεις για την μείωση της ανεργίας.
 
3) Διαπραγμάτευση με τους εταίρους για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Είμαστε έτοιμοι για αυτό με εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και τετραετές σχέδιο με στόχο πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά χωρίς την υποχρέωση εξοντωτικών πλεονασμάτων. Εχουμε προτάσεις ρεαλιστικές για το χρέος και τις επενδύσεις.
 
4) Σύγκρουση με ένα κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα. Θεσμική θωράκιση της διαφάνειας, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

«Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας, αμείλικτη στάση σε φαινόμενα διαφθοράς»
 
«Οι Ελληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες. Δεν περιμένουν να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη η δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά έχουν την απαίτηση να είμαστε κυβέρνηση με εντελώς διαφορετικό ύφος εξουσίας», είπε.
 
«Δεν έχουμε άλλες εξαρτήσεις ή άλλο αφεντικό πέρα από τους πολίτες. Σε αυτούς λογοδοτούμε». 

«Η κυβέρνηση δεν έρχεται να καταλάβει δομές και προνόμια εξουσίας. Ερχόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση της χώρας, να κάνουμε οριστικά παρελθόν το πελατειακό κράτος και το κράτος-πελάτη που εξυπηρετούσε συμφέροντα.
 
Θέλω να έχετε στο μυαλό σας ότι η εξουσία δεν μας ανήκει. Ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν. Είμαστε υπό την κρίση τους. Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας, αμείλικτη στάση σε φαινόμενα διαφθοράς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.



 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *