Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

«Μιλάμε για διάλογο και όχι για τσαμπουκάδες»

Καθησυχαστικός ως προς την πορεία της οικονομία εμφανίσθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έλαβαν μέρος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
Ο Γιάννης Δραγασάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη, τόνισε πως «σε κάθε κυβερνητική αλλαγή και χάραξη νέας πολιτικής, οι αναταράξεις στις αγορές είναι αναμενόμενες», αναφερόμενος στη μεγάλη πτώση που κατέγραψε σήμερα (28/1) ο γενικός δείκτης τιμών στο χρηματιστήριο το Χρηματιστήριο.
Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις τράπεζες σημείωσε πως «η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα των τραπεζών, δίχως να επηρεαστούν τα δικαιώματα των ιδιωτών» και επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση  δεν θέλει «νέους φόρους» αλλά ανακατανομή των φόρων ώστε να μην πληρώνουν μόνο οι αδύναμοι.
«Υπάρχει ένα φαύλος κύκλος από τον οποίο θέλουμε να απεμπλέξουμε την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εν όψει της άφιξης στη χώρα μας του Μάρτιν Σουλτς και του Γερούν Ντέισελμπλουμ την Πέμπτη και την Παρασκευή.
«Ούτε ρήξη αλλά ούτε και συνέχιση της πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή» το μήνυμα που έστειλε για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.
«Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μια χώρα που έχει τις δικές τις προτάσεις. Καταλαβαίνουμε πως και οι άλλες χώρες έχουν τις δικές τους προτάσεις, τα δικά τους κοινοβούλια και για αυτό μιλάμε για διάλογο και όχι για τσαμπουκάδες και αμοιβαίους εκβιασμούς», πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *