Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τα τέσσερα υπερυπουργεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


Με τέσσερα υπερυπουργεία και συνολικά δέκα υπουργεία θα αποτελείται η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί την Τρίτη το μεσημέρι. Διαβάστε ποιοι είναι οι βουλευτές που αναμένεται να πάρουν χαρτοφυλάκιο. Με έναν υπουργό και τέσσερις υφυπουργούς θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε το αίτημα για τη δημιουργία τεσσάρων υπερυπουργείων και τη μετονομασία δύο ακόμη. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τέσσερα ακόμη υπουργεία θα είναι τα Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τέλος σύμφωνα με τις πληροφορίες τα τέσσερα υπερυπουργεία είναι:
  • Υπουργείο Εσωτερικών: Στο υπουργείο Εσωτερικών θα υπάγονται οι αρμοδιότητες τεσσάρων συνολικά υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας Θράκης.
  • Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού: Στο υπουργείο Οικονομικών θα υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
  • Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης: Στο εν λόγω υπουργείο περιλαμβάνονται τα υπουργεία: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
  • Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων: Σε αυτό θα  υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των  υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων
* Σημειώνεται πως όλες οι  αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται στα νέα υπουργεία.


0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *