Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Με άλλη ματιά


 γράφει ο Ευγένιος Δαμουλάκης

Έρχονται τα μηνύματα απ’ την Αμερική, την Ελβετία και τα ηχητικά απ’ την Ελλάδα. Κάπου θα κρυφθεί το καροτσάκι μετά το 0,88 (της επερχόμενης πτώσης του Ευρώ απ’ το Δολάριο που καλπάζει).
   Σ’ αυτό το ηλίθιο « πάση θυσία Ευρώ » της συγκυβερνητικής κλίκας και στο σενάριο της επερχόμενης κατάρρευσής του, ποιος είναι ο πολιτικός της οικονομικός σχεδιασμός ; Η επαναφορά της δραχμής και η επαναδιάρθρωση του κράτους, ή μετά από μια περίοδο ολοσχερούς καταστροφής της οικονομίας και δόμησης του κράτους, η υιοθέτηση του μάρκου για εθνικό νόμισμα της Ελλάδας ;
  Δεν θα υπάρξει απάντηση !
  Σαράντα χρόνια εξουσίας ξενόδουλων εντολοδόχων, με πολιτικές συνέχειας των αρχών της Χούντας ( κατάλοιπα γερμανοτσολιάδων που εγκατέστησαν την SIEMENS στην Ελλάδα επί Γεώργιου Παπαδόπουλου), αδιόρατα από το 74 και ορατά από το 90 και εντεύθεν, οδηγούσαν και οδηγούν την μετατροπή της Ελλάδας σε Γερμανικό κρατίδιο. Όσο για τα στιγμιότυπα ρήξης πολιτικής εξουσίας- νταβατζήδων  εν μέσω δαγκωνιάς σουβλακίου και πιρουνιάς ντοματοσαλάτας, της υπογραφής της συμφωνίας διέλευσης μέσω της Ελλάδος του αγωγού φυσικού αερίου απ’ τους Ρώσους, την μετέπειτα ακύρωσή της, την υπογραφή των Μνημονίων απ’ τους τωρινούς Σωτήρες του έθνους, που παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας στους εταίρους-ημετέρους, κανείς διευκρινιστικός λόγος !
  Από την εκτροπή των λόγων τους σαν ρυάκια, έφτιαξαν ποτάμι που ως γνωστόν έχει δεξιά και αριστερή όχθη (ανάλογα από πού το βλέπεις), ώστε απ’ όποια και να πέσεις μέσα, να πνιγείς. Το πτώμα σου βέβαια, άγνωστο που θα το ξεβράσει. Το έφτιαξαν έτσι, ώστε να επιβιώνουν επιπλέοντας σαν άψυχα, φυσικά και τεχνητά υποπροϊόντα, όπως κούτσουρα, κλαδιά, φελλοί και ανακυκλώσιμα.
  Κάποιοι δογματικοί απ’ έξω ψαρεύουν, αντιπολιτευόμενοι στη σιγουριά της απραξίας, μιας και το υπαρκτό ιδεώδες τους, το χυτήριο που δενόταν το ατσάλι, κλειδαμπαρωμένο, απ’ την υπερθέρμανση γκρεμίστηκε. Αφού υπό νέα διεύθυνση μετατράπηκε σε «μάντρα υλικών οικοδομών», πουλά “self service” τα ιδεολογικά του υλικά σε δυτικούς υπεργολάβους, μπας και γλιτώσει τις εργατικές αποζημιώσεις, εδώ και πολλά χρόνια. Στην έξοδό της, υπάρχει ακόμα το μικρομάγαζο «είδη ψαρέματος», για αυτόχθονες ιθαγενείς !



  Προς πείσμα όλων, ήρθε η ώρα να γίνει η Ελλάδα ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και αυτοδύναμο κράτος «πάση θυσία». Η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η αυτοδυναμία των πολιτών, αξίζουν θυσιών. Η υποταγή όχι.
  Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η ιδέα του ανθρωπισμού και η έκφρασή της μέσα στη Δημοκρατία, που είναι και ο αγώνας της Αριστεράς. Ήρθε η ώρα της.
 Μην ξεχνάμε τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή :
«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό
 αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ’ τα ξένα βήματα
 αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο
 αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο.»

 Με την ταπεινή ιδιότητα του ποιητή
   Ευγένιος Δαμουλάκης                                                              

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *