Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Γ. Δραγασάκης: Προϋπόθεση διαπραγμάτευσης είναι να έχεις διαφορετική πολιτική από αυτόν που διαπραγματεύεσαι (Video)


Μπρέγιαννη Κατερίνα



Ο Γιάννης Δραγασάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας παρουσίασε σε διάγραμμα τις μηνιαίες υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με το δημόσιο χρέος για το 2015, τα οικονομικά δεδομένα, τα ομόλογα, τη διαπραγμάτευση, αλλά και την πολιτική κατάσταση που τα πλαισιώνει απαντώντας στο ενδεχομένως πιο συνηθισμένο ερώτημα που τίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, «τι θα γίνει αν σας πουν όχι».
Ειδικότερα σε χθεσινή συνέντευξή του στο Kontra ανέφερε ότι: τα ομόλογα που είναι στα χέρια της ΕΚΤ λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015, αν φτάσουμε μέχρι τότε και δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, τότε θα δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη γιατί δεν θα μπορέσουν αυτά τα ομόλογα του Ιουλίου, Αυγούστου να πληρωθούν. Το κοινό συμφέρον επιτάσσει να βρεθεί λύση έως τότε, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη. Σημείωσε επίσης ότι οι πιθανότητες μιας κοινά αποδεκτής λύσης είναι κάτι που φαίνεται και στην πλειονότητα των δημοσιευμάτων του ξένου τύπου.

Στις 26 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη πλειοψηφία θα αποκαταστήσει την ευρωπαϊκή και τη δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα

Ο κ. Fischer πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προέβλεψε ότι αν υπάρξει κρίση στην Ελλάδα θα επεκταθεί αμέσως στην Ιταλία και στην Ισπανία. Άλλη μία επιβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σωστά επενδύσει από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή και ότι οι λαοί δεν θα μείνουν καθισμένοι στον καναπέ με όλα όσα θα συμβούν. Η λιτότητα θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη, η οποία πράγματι, σήμερα βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει διέξοδο και για την Ευρώπη, τόνισε ο υπεύθυνος Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
"Προϋπόθεση για να κάνεις διαπραγμάτευση είναι να έχεις διαφορετική πολιτική από αυτόν που διαπραγματεύεσαι" είπε ο Γ. Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα η αναξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Οποιαδήποτε συμμαχία με δυνάμεις που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, δεν δυναμώνει τη διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας, αντίθετα την αποδυναμώνει. Για το λόγο αυτό, στις 26 του Γενάρη, η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση, με απόλυτη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θα κάνει ευρύτερες συμμαχίες στη βάση του προγράμματος, που θα έχει εγκρίνει ο λαός και θα πάμε για πρώτη φορά, σε πραγματική διαπραγμάτευση.
"Ούτε αξιολογήσεις δεχόμαστε, ούτε το πρόγραμμα (Μνημόνιο) δεχόμαστε" επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Γ. Δραγασάκης. Τα κράτη έχουν συνέχεια, αλλά υπάρχει και η πολιτική ασυνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει μια νέα αφετηρία και στις 26 Γενάρη, θα αποκαταστήσει την δημοκρατική νομιμότητα στη χώρα που έχει πληγεί κατάφορα από το Μνημόνιο και αποτελεί το δικό σας πρόγραμμα, θεσμοθέτησε ένα παράνομο μνημονιακό καθεστώς, που παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Τέλος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με τη στάση του κ. Χαρδούβελη που ως υπουργός Οικονομικών σιωπούσε μέχρι πρόσφατα και από την ώρα που προκηρύχτηκαν οι εκλογές βγάζει ανακοινώσεις κάθε μέρα. Διετύπωσε μάλιστα το ερώτημα, αν δεν υπάρχει ήδη συμφωνία με την τρόϊκά, ο κ. Χαρδούβελης γιατί δεν παραιτείται;







Πηγή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *