Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η δημοκρατία του μαλακού υπογάστριου και του Ηλία Κανέλλη


γράφει ο Φέλιξ
Υπάρχει μια κατηγορία δημοκρατών που το πεδίο διεκδίκησης  των δικαιωμάτων της είναι το μαλακό υπογάστριο. Τα δικαιώματα αρχίζουν και τελειώνουν στην περιοχή του αφαλού. Εκεί πολλές φορές τελειώνει και η ανάλυση περί τη Δημοκρατία ως είδος ομφαλοσκόπησης.
Υπερασπιστές γαρ των ευαίσθητων αυτών προσωπικών δικαιωμάτων, αποδίδουν στον εαυτό τους κάθε δικαίωμα. Στο σαρκασμό, την επιπολαιότητα, τους χαρακτηρισμούς ακόμη και το σεξισμό αφού φυσικά δεν αφορά τους ίδιους.
Σε αυτή την κατηγορία θεωρώ πως ανήκει ο Ηλίας Κανέλλης, μνημονιακός αρθογράφος, προπαγανδιστής της συλλογικής ευθύνης της κοινωνίας ο οποίος κατά τα άλλα ανατριχιάζει με τη Χρυσή Αυγή. Ο Ηλίας Κανέλλης αφού κατάπιε Βενιζέλο και Σαμαρά διυλίζει σεξιστικά την εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Έκανε μία ανάρτηση λοιπόν στο facebook με φωτογραφία στην οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται σε απόσταση από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή με τη λεζάντα "Νομίζω ότι ο Κουρουμπλής βλέπει, δεν εξηγείται αλλιώς η απόσταση"
Ο Ηλίας Κανέλλης του political correct χρησιμοποίησε  την τυφλότητα του Κουρουμπλή για να σχολιάζει την εμφάνιση μιας γυναίκας. Προφανώς το σχόλιό του δεν είχε τίποτα πολιτικό και τίποτα ηθικό. Ήταν μια διπλή κακοήθεια, που ένας σεξιστής σαν και του λόγου του, που δεν έχει ιερό και όσιο, θα αποκαλούσε πουστιά ή κάτι ανάλογο.
Προφανώς ένας τέτοιος χαρακτηρισμός θα πείραζε τον Ηλία Κανέλλη και πιθανόν να δημιουργούσε θύελλα στο διαδίκτυο. Βλέπετε αθλιότητες καλυμμένες με τη ροζ ζακετούλα πλακίτσας και  χιουμοριστικής επιπολαιότητας, έχει δικαίωμα να εκστομίζει μόνο ο ίδιος  και  η παρέα του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Πριν από καιρό φιλοξενούσε στην εκπομπή του την υπεύθυνη πολιτισμού του Σύριζα. Τελειώνοντας τη συνέντευξη η οποία στην πραγματικότητα ήταν ένας δικός του μονόλογος είπε:
«Μιλήσαμε για κινηματογράφο και ποίηση». «Ποίηση;» αναρωτήθηκε η Καννελοπούλου περίεργη . «Το είπατε το ποίημά σας» απάντησε ο δημοσιογράφος και έκλεισε την τηλεφωνική γραμμή.
Ο Ηλίας Κανέλλης φαίνεται πως παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο σεξισμό σε γυναίκες του Σύριζα, ίσως γιατί δεν μπορεί να μιλήσει με πολιτικούς και δημοσιογραφικούς όρους
Το καλοκαίρι του 2013,ο Ηλίας Κανέλλης,από όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, από τις αυτοκτονίες ως την πείνα, θεώρησε σκανδαλώδες και σχολίασε, πως κατά την επιβίβαση του Αλέξη Τσίπρα σε ιπτάμενο δελφίνι, οι αστυνομικοί του τον βοήθησαν να μεταφέρει τις βαλίτσες του.
Βέβαια ο Κανέλλης δεν είναι ο μόνος που παραληρεί σήμερα για την εμφάνιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο Φαληρέας της σοβαρής Καθημερινής, ο γνωστός Στέφανος Κασσιμάτης,σχολιάζει με γυναικεία ευαισθησία επί της ένδυσης είναι η αλήθεια, το τι φορούσε η Κωνσταντοπούλου. Σημειώνει  μάλιστα πως "Μέχρι χθες το πρωί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ήταν απαρηγόρητος: ύστερα από είκοσι έξι χρόνια στη Βουλή είχε αποτύχει να εκλεγεί. Από το μεσημέρι και έπειτα, όμως, του είχε περάσει: ένιωθε ευτυχής που δεν θα ήταν υποχρεωμένος να πηγαίνει στη Βουλή, πρόεδρος της οποίας θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου"
Το πόνημα του Φαληρέα αναπαράγει η Lifo με επίφαση δημοσιογραφικής ουδετερότητας. Η Lifo, παρότι ευαίσθητη περί τα σεξιστικά, δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιο φάουλ στην περιγραφή

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *