Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Την παραίτησή του προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος

Αποκαλυπτικός κατά τη δευτερολογία του ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.
Όπως ανακοίνωσε, μένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι το συνέδριο του κόμματος που πρότεινε να γίνει τον προσεχή Μάιο - και έπειτα παραιτείται.
Παράλληλα, εγγυήθηκε ομαλές και ενωτικές διαδικασίες μέχρι το συνέδριο.  
Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε παραδεχθεί τη βαριά εκλογική νίκη που υπέστη το κόμμα του, την οποία χαρακτήρισε και «προσωπική», αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.
«Ήταν μια μεγάλη ήττα και για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, που εκτίμησε ότι ο λαός εξέφρασε τη δυσφορία του άνισα, περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, παρά στη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός πως για την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι, εάν δεν είχε γίνει αυτή η κίνηση διάσπασης, το ΠΑΣΟΚ θα είχε πολλαπλάσια ποσοστά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε την πραγματοποίηση συνεδρίου του κόμματος μετά το Πάσχα, τον Μάιο.
«Προϊόν τερατογένεσης η συγκυβέρνηση»
Σχολιάζοντας ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης από τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελεί «αξιακή και πολιτική τερατογένεση», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι νέοι υπουργοί δείχνουν να μην έχουν σχέδιο και στέλνουν αντίθετα μηνύματα.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανοίγει περιττά μέτωπα που θα δυσκολέψουν τη διαπραγμάτευση, εκτίμησε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στο μήνυμα διαφωνίας που έστειλε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες με αφορμή τη διαδικασία λήψης της απόφασης για νέες κυρώσεις έναντι της Ρωσίας αλλά και την αντίδραση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει παλαιοκομματικά παιχνίδια»
Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή, ο Ευ. Βενιζέλος διεμήνυσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει παλαιοκομματικά παιχνίδια και πως η στάση του θα αποφασιστεί με βάση τα κριτήρια της εθνικής συναίνεσης, της θεσμικής διαφάνειας και της πολιτικής αξιοπρέπειας.
Διαφωνεί η Φώφη Γεννηματά 
Η Φώφη Γεννηματά λαμβάνοντας το λόγο, διαφώνησε με τη στάση που κρατάει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και του ζήτησε να ξεκαθαρίσει το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *