Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το πραγματικό πρόβλημα



(Αγαπητέ Πιτσιρίκο, χρόνια τώρα αναγνώστης, πρώτη φορά το παίρνω απόφαση να σου στείλω.)
Σαράντα λεπτά μετά τα πρώτα exit poll, τομεάρχης του, κατά τα φαινόμενα, πρωτοπόρου κόμματος, παίρνει τηλέφωνο στους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και Αστυνομίας, προκειμένου να εκφράσει την εμπιστοσύνη, του εν λόγω κόμματος, στις δυνάμεις ασφαλείας.

Το γεγονός αυτό δείχνει, ότι ο τομεάρχης ίσως φοβήθηκε και θέλησε να προλάβει μία ακραία αντίδραση κάποιου που έχει εξουσία αλλά και λανθασμένη αντίληψη περί δημοκρατίας (την οποία μάλιστα έχει ορκιστεί να προασπίζεται). Δημιουργούνται λοιπόν, αναπόφευκτα, κάποια ερωτήματα.
Λιγότερο από 24 ώρες από την ήττα, η εκπρόσωπος τύπου του μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος κατηγορεί τον νέο πρωθυπουργό για τα θρησκευτικά του πιστεύω και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του να ανήκει σε όποια θρησκευτική ομάδα θέλει, μηρυκάζοντας αναχρονιστικά πιστεύω και αντιλήψεις.
Πιστεύω και αντιλήψεις, που, δυστυχώς, στοιχειώνουν ακόμα αυτό το έθνος, δημιουργώντας έτσι ακόμα περισσότερα ερωτήματα.
Τέλος, στην χώρα όπου η έννοια του πολιτικού ήθους διδάσκεται, από τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό, διά της απουσίας του από την εθιμοτυπική παράδοση του μεγάρου Μαξίμου και την συμβολική αποδοχή της επιλογής του Ελληνικού λαού, γίνεται σαφές ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ούτε οικονομικό ούτε κοινωνικό.
Είναι πρόβλημα χαμηλού επιπέδου εκπαίδευσης και έλλειψης πολιτικής παιδείας. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν της νέας, Αριστερής (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) κυβέρνησης, δεν είναι μία καλή διαπραγμάτευση ή μία βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας, αλλά το να μπορέσει να εξαλείψει πιστεύω και προκαταλήψεις, που σαν φαντάσματα κυνηγούν την χώρα εδώ και δεκαετίες.
Και εάν δεν γίνεται άμεσα, μπορεί να στήσει βάσεις και να σπείρει για νέες γενιές. Γενιές, που έχοντας αποτινάξει παθογένειες του παρελθόντος και προκαταλήψεις, θα κοιτάξουν στο μέλλον ως καλύτεροι πολίτες με μόνο γνώμονα, στις πολιτικές τους επιλογές, την δημιουργία μας καλύτερης κοινωνίας.
Σε αυτόν τομέα είναι που πρέπει να πάρει τις σημαντικές και ριζοσπαστικές αποφάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να μείνει στην ιστορία σαν Αριστερό κόμμα και έτσι θα τιμηθούν ουσιαστικά οι πεσόντες του σκοπευτηρίου της Καισαριανής.
By KarKwn
(Αγαπητέ φίλε, αυτή είναι η Ελλάδα. Μια φοβική χώρα με ταμπού και προκαταλήψεις. Και πολλή υποκρισία. Η μόνη χώρα στην Ευρώπη, στην οποία δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας· αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή του Συντάγματος, δεν μπορεί να το κάνει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κυβερνητικό κόμμα. Αυτή ήταν η Ελλάδα πριν την χρεοκοπία, αυτή είναι η Ελλάδα και μετά την χρεοκοπία. Την Ελλάδα δεν μπορεί να την αλλάξει κανένας ΣΥΡΙΖΑ, κανένα κόμμα. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ίσως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει στην οικονομική πολιτική, να μπορέσει μετά να σπρώξει και την κοινωνία -που θα τον εμπιστεύεται πια- μπροστά. Μην ξεχνάτε πως ζούμε σε μια χώρα που δεν έχουν περάσει και πάρα πολλά χρόνια από την εποχή που έτρεχαν τους μοιχούς γυμνούς, τυλιγμένους με τα σεντόνια, στα δικαστήρια. Ήταν εκείνος ο «αλήτης», ο Ανδρέας Παπανδρέου, που κατάργησε τη μοιχεία και έφερε την διαφθορά στην ελληνική οικογένεια. Έτσι λένε κάποιοι. Να είστε καλά.)

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *