Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Νέο κάλεσμα από τη Φώφη


«Η ανταπόκριση της βάσης στην πρωτοβουλία είναι συγκινητική και δεν έχουμε δικαίωμα να τη διαψεύσουμε. Το ζήτημα μας ξεπερνάει ως πρόσωπα και το ζητούμενο είναι όχι ο ρόλος του καθένα μας αλλά η ανασύνταξη της παράταξης», γράφει σε χθεσινό της άρθρο για να θέσει αυτή την φορά ψηλά τον πήχη. «Η αποστολή μας είναι να ενώσουμε τη χώρα και τους πολίτες και η δικιά μας ενότητα χωρίς αποκλεισμούς αλλά και χωρίς προσωπικές στρατηγικές είναι το πρόκριμα ότι μπορούμε».
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επιμένει ότι η λύση στο αδιέξοδο που διακρίνει λόγο ‘ανικανότητας’ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ο ΑντιΣΥΡΙΖΑ, ούτε βεβαίως η παλινόρθωση της ΝΔ. Για αυτό και καλεί εκ νέου σε διάλογο ενόψει Συνδιάσκεψης, που επιμένει πως θα πρέπει να είναι το Σώμα που θα αποφασίσει για την Διακήρυξη, τις Πολιτικές θέσεις, το όνομα και τα σύμβολα του νέου φορέα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δίνει ‘ραντεβού’ στις 14 Φεβρουαρίου, οπότε και προγραμματίζει τη συνεδρίαση των περιφερειακών της συμβουλίων. Εκεί, θα δοθεί η ευκαιρία μίας πρώτης συζήτησης επί των προτάσεων και των λύσεων που έχουν ακουστεί στην πορεία προς τη Συνδιάσκεψη, με πολλούς πάντως να προεξοφλούν ότι στο τέλος δεν θα επικρατήσει το μοντέλο που προτείνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για Προγραμματική Συνδιάσκεψη και εκλογή αρχηγού από τη βάση αμέσως μετά. Μιλούν εξάλλου για ένα μονοπρόσωπο, παντοδύναμο όργανο σε αυτή την περίπτωση.
Στο μεταξύ, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν εγκαταλείπουν την αντιπολιτευτική τους τακτική. «Χτυπώντας» την κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία, επιθυμούν παράλληλα να δώσουν την εικόνα της υπεύθυνης πολιτικά δύναμης που αξίζει να αποτελέσει τον τρίτο, εναλλακτικό πόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Εξού και η προετοιμασία σαφών προτάσεων επί των καυτών ζητημάτων της επικαιρότητας, που θα κατατεθούν εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον δημόσιο διάλογο. Στις 8 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ για το Προσφυγικό, στα πρότυπα αντίστοιχης πρωτοβουλίας προ διμήνου για το Ασφαλιστικό. Θα έχει προηγηθεί η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα αύριο Τρίτη, καθώς και οι επαφές του αρμόδιου υπουργού με στελέχη της Δημοκρατικής συμπαράταξης, όπως άλλωστε όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που τοποθετούνται εντός συνταγματικού τόξου. Κατόπιν τούτου, ακολουθούν προτάσεις για πλείστα όσα θέματα θα απασχολήσουν τους πολίτες, ξεκινώντας από το νομοσχέδιο Βερναρδάκη για τη Δημόσια Διοίκηση.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *